Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Českému fotbalu chce šéfovat Vinš

Praha - Prezident Viktorie Žižkov Luděk Vinš jako první muž ve fotbalovém hnutí oznámil, že bude na červnové valné hromadě kandidovat na předsedu svazu. Vinš je přesvědčen, že má dostatečnou podporu a zároveň zkušenosti z podnikání a z fotbalu. "Mohu českému fotbalu pomoci," dodal. Po svém zvolení by chtěl spolupracovat s Ivanem Haškem a svěřit mu nejen reprezentační A-tým, ale i péči o všechny reprezentace.

Vinš svou kandidaturu oznámil na tiskové konferenci v Hotelu Čechie a představil ji i na svých internetových stránkách ludekvins.cz, kde je zároveň uveden jeho volební program. Ten je pojat formou fotbalové jedenáctky.

Volební program jako fotbalová jedenáctka

Podle kandidáta na předsedu ČMFS je brankářem samotný svaz. "Zvýšil bych profesionalitu a efektivnost fotbalového svazu, snížil výdaje a přebujelou administrativu," vypočítává Vinš. Obranu tvoří rehabilitace důvěryhodnosti, bezpečné stadiony, péče o výkonnostní fotbal a pořadatelská výzva. Do ní šéf pražské Viktorie zahrnul otázku výstavby Národního fotbalového stadionu. "Chtěl bych otevřít debatu na téma Národní fotbalový stadion, který by měl být stánkem s kapacitou padesát tisíc diváků, a jeho využití. Zaujal mě projekt ze zámoří: sportovní stadion, jehož součástí jsou vysokoškolské koleje," tvrdí podnikatel.

Pomyslnou zálohu v programu tvoří silná ekonomika, svazová legislativa a částečná autonomie I. ligy. Do útoku podle Vinše patří úspěšná reprezentace, péče o mládež a hlavně více fotbalu. "Rád bych zvýšil počet špičkových utkání, založil nový turnaj po vzoru anglického Ligového poháru, tradici zápasů Čechy vs. Morava a vytvořil reprezentační B-tým," vysvětluje Vinš.

"Jen třicet ligových utkání je velmi málo a myslím si, že zavedení například ligového poháru a dalších soutěží přispěje k tomu, abychom měli kvalitní soutěž," řekl Vinš.

Vinš by chtěl úzce spolupracovat s Ivanem Haškem

Pokud se stane nástupcem Pavla Mokrého, ukončí všechny aktivity ve Viktorii. Spolupracovat by chtěl především s Ivanem Haškem. "Přál bych si, aby nebyl jenom na pozici trenéra národního mužstva, ale aby převzal zodpovědnost za všechny reprezentace," uvedl kandidát na šéfa fotbalového svazu. Sám Hašek se k případné kandidatuře do vedení svazu nevyjádřil.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články