Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fotbalová reprezentace remizovala ve Slovinsku 0:0

Maribor (Slovinsko) - Čeští fotbalisté v Mariboru remizovali v kvalifikaci o postup na mistrovství světa se Slovinskem 0:0. Takticky vedená bitva dnes uzavřela první polovinu kvalifikačních bojů o účast na mistrovství světa v roce 2010 a výsledek dává oběma týmům stále naději na postup. V tabulce třetí skupiny jsou svěřenci trenéra Petra Rady dál na třetím místě a ztrácejí bod na druhé Slovensko, s kterým se utkají ve středu v Praze na Letné. Slováci mají zápas k dobru.

Začátek patřil podle očekávání domácím a už rychlý brejk ze třetí minuty, po kterém musel v souboji odzbrojovat Novakoviče brankář Čech, mnohé naznačil. I v dalších minutách se slovinský tým nastěhoval na českou polovinu a právě kanonýr Kolína nad Rýnem představoval největší nebezpečí.

Hosté ale s přibývajícím časem začali více kontrolovat hru ve středu hřiště a uvážlivou kombinací pomalu otupovali domácí nápor, který po 20. minutě zcela uvadl. To už měl český tým za sebou první střelecký pokus, ale Sionkova rána mířila nad.

Největší česká šance prvního poločasu přišla ve 25. minutě, kdy se po nepřehledné situaci v šestnáctce dostal k dorážce přes hlavu Baroš, ale trefil jen pravou tyč. I další minuty patřily aktivnějším Čechům, větší šance však už nepřišly. Baroš sice vypálil směrem ke slovinské brance další dvě rány, ale obě z hranice trestného území neměly přesnost.

Domácím patřil zase až závěr poločasu a také oni byli blízko vedení. Ve 40. minutě přišel brejk, na jehož konci našel Novakovič přesně Dediče, který sám před Čechem zaváhal a zamířil mimo. Svoje zaváhání mohl napravit v nastaveném čase, kdy vyslal z pětadvaceti metrů ránu k tyči, ale Čech se překvapit nenechal a vyrazil na roh.

Druhý poločas se vyvíjel podobně, jen s tím rozdílem, že domácí se už nedostali k náporu. Domácí se sice třikrát dostali do slibných pozic za obranu, ovšem Dedič ani Šišič nedokázali Čecha překonat. Češi zase promarnili rychlý brejk s přečíslením, který Šírl zbytečně zastavil zpětnou přihrávkou, a Jankulovski svůj trestný kop v 66. minutě mezi tyče nedokázal umístit.

Ke konci utkání se schylovalo k tomu, že zápas skončí bez vítěze. Trenér Rada musel čtvrthodiny před koncem sáhnout ke střídání, protože Šírl pokulhával. Krátce po něm poslal na hřiště i Necida, který vyměnil slabého Svěrkoše. Český tým měl v závěru větší snahu zlomit osud utkání ve svůj prospěch, ale na vítězný gól to nestačilo.

Výsledky z naší skupiny:

Belfast: Severní Irsko - Polsko 3:2 (1:1
Branky: 10. Feeney, 47. Evans, 61. vlastní Žewlakow - 27. Jeleň, 90.+1 Saganowski.

Maribor: Slovinsko - Česká republika 0:0
Rozhodčí: Pedro Proanca - José Manuel, José Tiago (všichni Port.). ŽK: Šišič - Rozehnal, Ujfaluši. Diváci: 12.435 (vyprodáno). 
Sestavy:
Slovinsko: J. Handanovič - Mavrič, Filekovič, Cesar, Jokič - Šišič (83. Žlogar), Koren, Komac (86. Mejač), Kirm - Novakovič, Dedič (67. Ljubijankič). Trenér: Kek. 
ČR: Čech - Grygera, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski - Sionko, Polák, Plašil, Šírl (76. Kadlec) - Baroš (90. Fenin), Svěrkoš (79. Necid). Trenér: Rada.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články