Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Policie má svědka incidentu na Spartě

Praha - Policisté hledající viníka incidentu z ligového utkání fotbalistů Sparty a Brna, při němž byl zraněn dvanáctiletý podavač míčů, budou možná brzy úspěšní. Ještě v pondělí večer se jim totiž podle vyjádření pražského klubu přihlásil svědek, který viděl, jak muž hodil ze sparťanského kotle směrem ke hřišti dělbuch. Dnes dojde také na porovnání dostupných videozáznamů a cenné informace mohou přidat i spotteři, speciální policejní pracovníci, kteří monitorují během zápasu situaci v hledišti.

Hned večer po utkání začala Sparta prostřednictvím svého bezpečnostního manažera Josefa Praska spolupracovat s policisty, aby mohli identifikovat viníka. "Dnes dopoledne bude předán náš videozáznam policistům, kteří ho porovnají se svými záznamy, a bude na nich, jak celou situaci vyhodnotí. Od předání důkazního materiálu se už k němu ale nemůžeme vyjadřovat," řekl dnes sparťanský mluvčí Ondřej Kasík.

Podle mínění klubových zástupců může pomoci najít viníka i skutečnost, že v hledišti byli takzvaní spotteři. Jde o policisty v civilu, kteří na základě nedávno podepsané smlouvy mezi fotbalovým svazem a Policií ČR dohlížejí na případné přestupky přímo na stadionu. "Podle našich informací navíc mají policisté již prvního svědka, který ještě v pondělí večer vypovídal," tvrdí Kasík.

Zraněný kluk strávil noc doma

Dvanáctiletý brankář, který byl otřesen výbuchem dělbuchu, opustil po sérii vyšetření motolskou nemocnici s dresem od Jaromíra Blažka ještě během večera. Dnes dopoledne se podrobil prohlídce u lékaře. Vyšetření sluchu však podle trenéra sparťanského žákovského týmu Iva Heina dopadla dobře. "Všechno by mělo být v pořádku," uvedl Hein.

Fotbalista, jehož idolem je podle údajů na klubovém webu někdejší sparťanský záložník Tomáš Rosický a jehož největším fotbalovým zážitkem byla možnost podat ruku reprezentačnímu gólmanovi Petru Čechovi, měl prý cestou do nemocnice jedinou starost: zda mu trenér dovolí absolvovat středeční trénink.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články