Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Střelecký koncert Sparty rozložil Brno za půl hodiny

Praha - Jen půl hodiny stačilo fotbalistům Sparty Praha k tomu, aby rozhodli o své výhře nad Brnem v dohrávce 20. kola první ligy. Po nejvydařenějším poločasu v této sezoně vyhráli vysoko 4:0 a vrátili se na druhé místo tabulky, kde mají desetibodovou ztrátu na vedoucí Slavii Praha. Více informací o utkání nabízí server fotbalzive.cz.

Ráz zápasu zcela jasně určila už první standardní situace - v 53. vteřině utkání se po Zemanově rohu trefil Kladrubský a sparťanský pokladník si mohl mnout ruce, že klub nebude vracet vstupné, jak slíbil při střeleckém půstu. Sparta byla hodně hladová po úspěchu a po celý poločas nešťastného soupeře drtila svými ofenzivními kleštěmi, které svírali především záložník Kucka a útočník Wilfried. Zatímco slovenský fotbalista režíroval hru ve středu hřiště, ofenzivní hráč svými výpady rozkládal brněnskou obranu.

Přes deset tisíc diváků na Letné tleskalo jednak spolupráci Wilfrieda s Holendou, kteří ještě před poločasem přidali po gólu, a také stoperu Hubníkovi, jenž se dočkal premiérové trefy po svém zimním příchodu. Hosté byli před poločasem zcela neškodní, zatímco sparťany vyprovázel do kabin skandovaný potlesk vestoje.


Hezký fotbal ke konci pokazil výtržník

Po pauze už se neobjevili na hřišti Heinz se Střeštíkem a hře Brna to pomohlo. Sparta ubrala na tempu, nehnala se za rekordním výsledkem a spíše se soustředila, aby kontrolovala hru. V 72. minutě sice přidal patičkou Kladrubský svůj druhý gól, ale ten nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení. Jak ale ukázal televizní záznam, rozhodnutí asistenta Peřiny bylo chybné. 

Zábavu fanoušků v Axa Areně pokazil v 82. minutě výtržník ve sparťanském kotli, jenž hodil za Blažkovu branku dělbuch. Exploze otřásla jedním z pořadatelů, který musel být okamžitě ošetřen lékařem domácího klubu Petrem Novákem. Fanoušci na protilehlé tribuně čin odsoudili hromadným hanlivým skandováním na adresu hooligans a podobně se zachovalo i mužstvo Sparty, které na pokyn trenérů po závěrečném hvizdu poděkovalo na ploše za podporu jen slušným fanouškům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články