Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Svaz nechce povolit Kiselovi nastupovat v lize za Liberec

Liberec - Slovenský záložník Karol Kisel minimálně v dnešním utkání v Plzni fotbalistům Liberce nepomůže. Jednatřicetiletý reprezentant se po odchodu ze Sparty po skončení přestupního termínu dohodl s vedením Slovanu na amatérské smlouvě. Podle vedení fotbalového svazu však v takovém případě nesmí nastupovat za Liberec v nejvyšší soutěži. "Jako reamaterizovaný fotbalista může hrát maximálně třetí nejvyšší soutěž, tedy ČFL," řekl šéf svazové legislativy Marcel Petrásek. "Pokud by tohle omezení nebylo, tak nemusí existovat přestupní okno pro profíky. Ti by pak mohli přestupovat pořád, bylo by jednoduché ho obejít," uvedl.

Liberec se ale příchodu zkušeného hráče ještě nevzdává. Záležitost chce vyřešit v příštím týdnu. "Máme poněkud jiný právní výklad celého problému a nevzdáváme se naděje, že by Kisel přišel později," řekl mluvčí klubu Lukáš Váňa.

Kisel zatím v Liberci absolvoval jeden trénink, v pátek už se ale s mužstvem nepřipravoval. Zpráva ze svazu ho nemile překvapila. "Řekli mi, že to nejde. Já jsem si přitom normy četl a neviděl jsem v nich žádný problém. Jako amatér bych tam mohl normálně přestoupit. Prý je tam nějaká úprava, kterou jsem ale v oficiálních dokumentech nenašel. Snad mi ji dodají a já se na to ještě podívám s právníkem," uvedl fotbalista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články