Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia chce hrát s Bohemians na Strahově, podle Lubase k tomu není důvod

Praha – Fotbalová Slavia žádá, aby se nedělní ligový zápas proti Bohemians hrál na Strahově místo na domácím žižkovském stadionu Bohemians. Střížkovským se to ale nelíbí a proti se postavil také svazový ředitel profesionálního fotbalu Ivo Lubas. Ten uvedl, že by se na Žižkově hrát mohlo, bude-li dobré počasí.

Sami Střížkovští o změně hřiště nechtějí ani slyšet a trvají na tom, že budou se Slavií hrát "doma" na Žižkově. "Na Viktorce jsme si zvykli, jsme tam daleko silnější než kdekoliv jinde. Slavii je moc dobře jasné, že jsme tam porazili i Spartu," řekl serveru sport.cz předseda Bohemians Praha Karel Kapr.

Oficiálně zatím Slavia o přeložení zápasu nepožádala. "Neprotestovali bychom, kdyby se zápas hrál na kvalitním vyhřívaném trávníku. I pro diváky by to bylo lepší," zdůraznil tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal. Poukázal na poslední souboj na těžkém terénu na Žižkově, kde se Slavii zranili dva hráči, z toho obránce Dřížďal těžce.

Přes odpor Bohemians a Lubasovu nelibost není přeložení nedělního zápasu zcela nereálné. "Když jsme povolovali Bohemians hrát na Žižkově, tak jsme měli jako podmínku, že v případě špatného počasí a nevyhovujícího stavu hrací plochy bude celek hrát své zápasy na Strahově," uvedl Lubas. "Ale aby vyhřívání mělo význam, tak je potřeba, aby běželo alespoň dva dny. Proto si myslím, že do pátku by se mělo rozhodnout," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články