Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Dnešní zápas mezi Brnem a Baníkem prověří nová bezpečnostní pravidla

Praha - Na fotbalových stadionech v Česku platí nová bezpečnostní pravidla. Jejich prvním testem bude odpolední rizikový zápas mezi Baníkem Ostrava a FC Brno. Policie se na něj sice připravuje, muži v uniformách ale zůstanou před stadionem.

Ode dneška budou zajišťovat bezpečnost lidí při ligových zápasech pořadatelé a jimi najímané bezpečnostní agentury, neboť policie má vstup na stadion zakázaný. To platí alespoň do chvíle, než si její zásah vyžádá sám organizátor, který přestane situaci zvládat. Pořadatel ale bude muset zásah zaplatit ze své kapsy.

Vyplývá to ze smlouvy, kterou policie podepsala s fotbalovým svazem. Novou dohodu prověří hned první zápas sezony na brněnském městském stadionu. "Policisté mohou být v pohotovosti nebo mohou plnit i jiné úkoly bezpečnostní povahy," popsal práci strážců zákona policejní prezident Oldřich Martinů.

V dalších ohledech budou bezpečnostní opatření stejná jako dosud. Policie dohlédne na příjezd ostravských, polských a slovenských fanoušků a doprovodí je na stadion. Tam je předá asi třem stovkám strážců ve speciálních vestách. Pořadatelé chtějí klást důraz hlavně na osobní prohlídky při vstupu na stadion. Nový systém má ale slabiny, u vstupů totiž chybí rámy a areál střeží nedostatečné kamerové systémy.

Zápas mezi 1. FC Brno a FC Baníkem Ostrava začíná v 15:00.

Oldřich Martinů
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články