Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šéf FIFA přijede do Česka

Praha – Prezident Mezinárodní fotbalové federace FIFA Sepp Blatter navštíví v pondělí Česko. První muž světového fotbalu se v Praze setká s prezidentem Václavem Klausem a s předsedou Poslanecké sněmovny Miloslavem Vlčkem. Večer pak bude jednat s předsedou Českomoravského fotbalového svazu Pavlem Mokrým. Blatter měl původně přiletět až na konci února, FIFA ale oznámila změnu termínu.

Blatter přiletí kolem poledne soukromým letadlem z Curychu a jeho program ještě může doznat změn. Před úterním odletem se podle ČMFS může ještě sejít s ministrem školství, mládeže a tělovýchovy Ondřejem Liškou, do jehož resortu fotbal patří.

Blatter je v čele FIFA už od roku 1998 a v Praze již ve funkci prezidenta této organizace pobýval. Letos poprvé ho ovšem přivítá současné vedení fotbalového svazu.

V souvislosti s českým předsednictvím Evropské radě tak navštíví republiku již druhý vrcholný fotbalový funkcionář. V listopadu do metropole zavítal předseda UEFA Michel Platini a s českými politiky hovořil o záměrech fotbalu ve vztahu k Evropské unii. Podobný cíl bude mít i předseda FIFA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články