Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Lavička se stal trenérem fotbalového klubu FC Sydney

Sydney - Vítězslav Lavička se stal trenérem fotbalistů FC Sydney. Bývalý kouč pražské Sparty podepsal v novém působišti smlouvu na sezonu 2009/2010, přičemž jeho asistenty budou další Čech Michal Zach a bývalý kapitán klubu a australský reprezentant Tony Popovic. Informují o tom oficiální internetové stránky týmu.

Pětačtyřicetiletý Lavička nahradí ve funkci trenéra Johna Kosminu, jenž byl odvolán o víkendu. Sydney se pod jeho vedením poprvé ve čtyřleté historii australské ligy neprobojovalo do play off.

Lavičku si podle agentury AP vybral nový majitel klubu, ruský byznysmen a bývalý vlastník Zenitu Petrohrad David Traktovenko. "Jsme si jisti, že Lavička nám poskytne profesionální přístup a znalosti potřebné k tomu, aby dostal z našich hráčů to nejlepší a posunul FC Sydney kupředu," uvedl ředitel týmu Scott Barlow, jenž je Traktovenkovým zetěm.

Lavička se Zachem, kteří spolu působili už v Liberci a u reprezentační jednadvacítky, strávili nedávno v Sydney pět dnů. Ve svém budoucím působišti si prohlédli tréninkové zázemí a na stadionu sledovali poslední utkání sezony, v němž fotbalisté Sydney podlehli 0:4 Newcastle.

Podle klubového webu by se měli čeští trenéři znovu připojit k týmu v Číně, kde je naplánován 28. února přípravný zápas v Šanghaji, a po návratu do Austrálie začít přípravu na novou sezonu. Jejich kontrakt vstoupí oficiálně v platnost 1. dubna.

Lavička byl bez práce od loňského října, kdy skončil po nepovedeném startu do sezony ve Spartě. Do pražského klubu, kde působil i jako hráč a kde v roce 2002 zahájil svou trenérskou kariéru, přitom přišel teprve v červnu. Na kontě má i trenérská angažmá ve Viktorii Žižkov, kterou dovedl k druhému místu v lize, a ve Slovanu Liberec, s nímž slavil ligový titul.

V Sydney se stal pro pátou sezonu pátým trenérem. Jeho předchůdci byli někdejší německý reprezentant Pierre Littbarski, kapitán anglického národního mužstva Terry Butcher, Australan chorvatského původu Branko Culina a Kosmina. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články