Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Švancara vystřílel Žižkovu třetí místo v Tipsport lize

Praha - Útočník Petr Švancara zařídil fotbalistům Žižkova třetí místo v zimní Tipsport lize. Viktoria díky dvěma jeho gólům z úvodu utkání a jedné povedené asistenci v druhé půli porazila druholigové Slovácko hladce 4:1 a připsala si prémii 50 tisíc korun. Soupeř získal za čtvrtou příčku v turnaji 30 tisíc.

Ráz dopoledního utkání v pražském Edenu určila už druhá minuta, kdy Švancara chytrou střelou z necelých čtyřiceti metrů překvapil brankáře Filipka a poslal favorita do vedení. Za čtvrthodinu stejný hráč zvýšil a přestože krátce po pauze snížil Fujerik, Žižkov i nadále kontroloval zápas. Po krásné Švancarově přihrávce vrátil Pražanům dvoubrankový náskok v 69. minutě mladík Stoszek a skóre za chvíli uzavřel Vozábal. 

Žižkovského trenéra Zdeňka Ščasného potěšilo, že jeho tým předvedl lepší výkon než v sobotu proti Kladnu. "Určitě jsme se lépe pohybovali. Samozřejmě nám také pomohla branka od Petra. Turnaj byl pro nás velmi přínosný," zhodnotil na tiskové konferenci kouč Viktorie. 

Švancarův výborný výkon ocenil i trenér Slovácka Josef Mazura. "Ten první gól nás zaskočil, byla to hezká chytrost od Švanciho. Viktorka byla daleko lepší v pohybu, z krásných akcí nám dala góly. Zaslouženě vyhrála," uvedl Mazura.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články