Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Útočník Besta nakonec přestoupí z Brna do Slavie

Praha - Letošním útočištěm fotbalisty Aleše Besty nakonec nebude řecký klub Škoda Xanthi, ale pražská Slavie. Kontroverzní fotbalista dnes přestoupí z Brna do pražského klubu, kde podepíše tříletý kontrakt s roční opcí. Chystaný transfer potvrdil mluvčí českého mistra Ondřej Zlámal, klub oficiálně hráčův příchod oznámí zřejmě na dnešní podvečerní tiskové konferenci.

O osudu Besty nebylo dlouho jasno. Z brněnské kádru vypadl po konfliktu s tehdejším koučem Petrem Uličný a nevrátil se do něj ani po trenérovu odchodu, ani během zimní přestávky, kdy se týmu ujal Miroslav Beránek. Mezitím stihl herní testy v Charltonu, ale neuspěl stejně jako naposledy v řeckém Xanthi, kde byl na zkoušce. Dnes ale nabrala jeho kariéra překvapivý obrat a agresivní útočník míří do Edenu.

Pětadvacetiletý Besta fotbalově vyrůstal v Ostravě, do Brna se dostal po slovenských štacích v Žilině a Púchově v roce 2005. V české lize dosud odehrál 93 utkání, vstřelil šestnáct branek. Ve Slavii bude třetí zimní posilou po Pavlu Fořtovi a Josefu Kaufmanovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články