Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Žižkov v hale neobhájí, postoupily Sparta a Mladá Boleslav

Praha - Fotbalisté Sparty Praha a Mladé Boleslavi jsou prvními semifinalisty halového turnaje Fortuna Víkend šampionů. Rozhodly o tom dnešní zápasy ve skupině A, v níž nakonec rozhodovala minitabulka tří týmů se šesti body, na kterou doplatil Slovan Bratislava. Až na čtvrtém místě skončila Viktoria Žižkov, která nezvládla roli obhájce trofeje a bude v neděli hrát jen o sedmé místo.

Vývoj skupiny byl velmi dramatický a může za to především Slovan Bratislava, který program turnaje nečekaně vyhecoval. Dokázal jasně porazit Spartu i Žižkov a měl nakročeno do bojů o vítězství, jenže pak nezvládl utkání s Mladou Boleslaví a k postupu mu chyběla jediná branka. Fanoušci slovenského podzimního mistra pozlobili zase domácí diváky svým konfliktem s kolegy z Mladé Boleslavi, a postavili si tak proti sobě celou halu.

Nepovedeně vstoupila do turnaje Sparta a po jasné prohře od Slovanu Bratislava se zdálo, že Letenští nebudou mít příliš naději ani v dalších zápasech. Jenže v nich naopak excelovali, po vysokých výhrách skupinu dokonce vyhráli a v neděli se střetnou v semifinále s druhým ze skupiny B.

Žižkov zklamal výsledkově i herně. Ještě po úvodní prohře od Mladé Boleslavi alespoň mohl živit naději, že se stejně jako před rokem vzpamatuje v dalších utkáních, ale to se nestalo a vrcholem byl závěrečný debakl 1:8 od Sparty.

Výsledky skupiny A:
Mladá Boleslav - Viktoria Žižkov 9:4, Sparta Praha - Slovan Bratislava 3:5, Viktoria Žižkov - Slovan Bratislava 4:7, Sparta Praha - Mladá Boleslav 9:5, Slovan Bratislava - Mladá Boleslav 4:7, Viktoria Žižkov - Sparta Praha 1:8

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články