Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Trenér Jindra povede fotbalisty Kluže

Kluž (Rumunsko) - Jeden z nejlepších rumunských fotbalových klubů - CFR Kluž - dostane na starost český trenér Aleš Jindra. Dosavadní asistent Martina Haška u druholigového Sokolova převezme přípravu účastníka Ligy mistrů místo Itala Maurizia Trombetty.

Rumunská média však tvrdí, že mužstvo fakticky povede Dušan Uhrin mladší, který má zkušenosti z působení v Temešváru. Šéfové Kluže ho angažovali jako poradce, trenérskou funkci obsadit nemůže, protože rumunská pravidla neumožňují, aby někdo během sezony vedl dva kluby. A Uhrin ještě na podzim působil v Temešváru. Rumunští novináři jsou přesvědčeni, že v létě už bude Uhrin hlavním trenérem a Jindra se přesune na místo sportovního ředitele.

Jindra ještě při cestě do Rumunska nevěděl, kdy mužstvo převezme. "Detailní věci mého působení v klubu se teprve řeší, právě jsem na cestě," uvedl pětatřicetiletý Jindra, který hrával ligu v Plzni a Blšanech. Trenérské zkušenosti má zatím minimální.

Jeho jméno se v zimě objevilo při spekulacích v souvislosti se Spartou
Praha. Byl totiž uváděn jako možný nový asistent na Letné, kam měl přijít spolu s Haškem. Jenže z toho sešlo a Jindra půjde do Rumunska. "Sparta byla jasnou prioritou, ale to nevyšlo. Tohle s tím ale nijak nesouviselo," dodal Jindra.

Kluž loni překvapivě postoupila do Ligy mistrů a začala v ní senzační
výhrou nad AS Řím. Ale nakonec skončila v základní skupině poslední, v lize je až pátá a vedení po podzimu odvolalo trenéra Trombettu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články