Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Milan Baroš rozhodl hattrickem istanbulské derby

Istanbul - Český fotbalista Milan Baroš dnes korunoval svůj vydařený podzim v dresu Galatasaraye hattrickem v istanbulském derby proti Besiktasi. Sedmadvacetiletý útočník dal jeden gól ze hry a dva z penalty, pomohl tak svému mužstvu k vítězství 4:2. Díky druhému hattricku během tří týdnů se Baroš osamostatnil v čele střelecké tabulky turecké ligy.

zdroj: ČT4

Český útočník otevřel svůj gólový účet v 16. minutě, v níž z pokutového kopu potrestal předchozí faul slovenského útočníka Hološka. Vrátil tak domácímu Galatasarayi vedení, neboť na vedoucí branku Serveta z 8. minuty zareagoval vyrovnáním Delgado.

Střelec gólu Besiktase se nicméně zapsal do vývoje zápasu i negativně, už pět minut po přestávce dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Přesilovku využil za tři minuty Baroš a zvýšil na 3:1. Další tři minuty nato se sice prosadil bývalý liberecký útočník Hološko, ale definitivní podobu výsledku dal obrozený český střelec, jenž i z druhé penalty překonal gólmana Besiktase Rüstüho.

Baroš dnešním hattrickem navázal na třígólové představení z 30. listopadu, kdy se prosadil proti slabému Hacettepe. Galatasaray se díky cennému vítězství v derby dostal na třetí místo tabulky o bod za vedoucí duo Sivasspor, Trabzonspor.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články