Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Přestřelku v Karviné vyhrála Mladá Boleslav a veze první body

Sedm gólů padlo v Karviné. Čtyři z nich do domácí branky a to znamená první body v tomto ligovém ročníku pro hosty z Mladé Boleslavi, kteří zvítězili 4:3. Zato celek trenéra Romana Nádvorníka na první úspěch čeká dál a je na posledním místě tabulky bez bodu i po třetím kole. Sice v utkání dvakrát dohnali náskok soupeře, ale na čtvrtou a premiérovou ligovou branku Tomáše Ladry z 83. minuty už odpovědět nestihli.

Matěj Chaluš a Tomáš Wágner
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

I bez zraněného špílmachra a kapitána Matějovského rozehrála Boleslav partii dvou týmů bez bodu. Aktivním napadáním si hosté ve 12. minutě vynutili chybu na domácích stoperech, ale Konaté nezakroutil ránu přesně.

Konaté to však odčinil o deset minut později, když přetažený Přikrylův centr vrátil na malé vápno, kde ho Komličenko hlavou posunul za Berkovcova záda. Z první střely na bránu se hosté ujali vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karviná - Mladá Boleslav

S vedoucím gólem však vymizela i mladoboleslavská aktivita. Hosté vyklidili prostor soupeři, který získával převahu a prostřednictvím Budínského ostřeloval Šedu nebezpečně z dálky.

Hostující gólman dva jeho jedovaté projektily s námahou vytáhl, potřetí míč vyrazil před Panáka, ale po jeho kolizi s boleslavským obráncem se penalta nepískala.

Ta přišla až v nastavení první půle: Král poslal v šestnáctce k zemi Moravce a Budínský se už napočtvrté prosadil. Pro Slezany to byla první gólová radost v nové ligové sezoně.

Svěřenci ex-karvinského kouče Jozefa Webera, který se ve svém bývalém působišti po loňském odchodu představil poprvé, si však vedení zanedlouho po obrátce vzali nazpátek.

Konaté v 56. minutě už přesně obstřelil Berkovce, ale vedení hostů mělo jepičí život. Už po dvou minutách se hlavou trefil Wágner.

Divoká pasáž zápasu přinesla během šesti minut tři změny skóre. Ta poslední už byla rozhodující: Přikryl z velké vzdálenosti centroval do vápna, do dráhy míče se však fatálně vložil karvinský stoper Janečka a hlavou přeloboval vlastního brankáře.

Ve velkém vedru domácí ofenziva uvadala a z brejků měli další možnosti Středočeši. Komličenko sice v 77. minutě z velké příležitosti přestřelil, ale Ladra se po rychlém protiútoku umístěnou ranou z šestnáctky trefil přesně k tyči.

Střídající Ramírez z dorážky ještě vykřesal záblesk naděje pro Karvinou, ale víc už domácí nestihli a vstup do sezony jim vůbec nevychází.

"Je důležité, že jsme to zvládli, i když jsme dostali tři góly. Na tom ještě budeme muset zapracovat. Určitě se nám ale uleví, protože máme body, ale už musíme myslet na páteční zápas se Slavií. Říkali jsme si, že už musíme zabrat. Ne že by byl nějaký velký tlak, ale přijeli jsme to zvládnout a to se nám povedlo," řekl Ladra.

MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 3:4 (1:1)

Branky: 45.+2 Budínský z pen., 58. Wágner, 87. Ramírez - 23. Komličenko, 56. Konaté, 62. vlastní Janečka, 83. Ladra. Rozhodčí: Marek - Nádvorník, Horák. ŽK: Konaté, Král, Mareš (všichni M. Boleslav). Diváci: 3357.

Karviná: Berkovec - Čolič, Janečka, Kocsis, Letič (88. Dramé) - Mertelj - Moravec, Budínský, Panák (70. Ramírez), Tusjak - Wágner. Trenér: Nádvorník.

Boleslav: Šeda - Pauschek, Chaluš, Král, Keresteš - Takács, Hůlka - Přikryl (64. Diviš), Ladra (90.+1 Mareš), Konaté (81. Křapka) - Komličenko. Trenér: J. Weber.

Roman Nádvorník (trenér Karviné): "Triviální chyby směrem dozadu nás stály výsledek. Především třetí gól jsme dostali po situaci, která se moc nevidí. Byla tam špatná komunikace, musíme se na to podívat. Snažili jsme se utkání ještě zvrátit, což už se nepovedlo. Z mého pohledu tam hráči nechali všechno, pracovali a podali své maximum na rozdíl od prvních dvou zápasů."

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Musím říct, že jsme byli na české poměry svědky velice atraktivního utkání. Třikrát jsme šli do vedení, dvakrát domácí vyrovnali. Měli jsme dobrý vstup do utkání a šanci, po gólu jsme ale začali hrát opatrně. O přestávce jsme si k tomu něco řekli a druhá půle už byla o něčem jiném, hráli jsme aktivně a dokázali dávat branky. Pro domácí krutá porážka, pro nás hrozně důležitá výhra."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články