Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Vaněček vládne střelcům, Teplice však v Liberci vedení neudržely

Po dvougólovém představení v minulém kole se útočník David Vaněček trefil dvakrát i do sítě Liberce a poskočil do čela tabulky kanonýrů. Pod Ještědem nicméně jeho produktivita na plný bodový zisk hostům nestačila, protože střídající domácí útočník Jan Pázler srovnal na konečných 2:2. Teplice jsou po třech kolech i nadále bez prohry se ziskem pěti bodů, Slovan má aktuálně o bod méně. 

Utkání Liberec - Teplice
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

"Jsem obrovsky zklamaný hlavně z konečného výsledku a z chyb, kterých jsme se dopustili. Ty nás stály výsledek. Měli jsme Teplice v pohodě zvládnout, ale dostali jsme lekci z produktivity," řekl slovenský trenér Liberce Zsolt Hornyák.

Liberec byl v úvodu aktivnější, ale první výraznější šanci měl až ve 24. minutě. Bývalý teplický útočník Potočný střílel z přímého kopu k tyči a Diviš jeho razantní pokus s obtížemi vyrazil na roh.

Ve 33. minutě naopak ze své úvodní možnosti udeřil soupeř. Na Kučerův nákop z přímého kopu si naběhl Vaněček a uklidil míč z první k tyči. Domácí marně reklamovali, že si důrazný forvard pomohl ke gólu nedovoleným způsobem v souboji s Kačarabou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Teplice

Hostům však vydrželo vedení jen necelou minutu. Na Potočného centr z pravé strany si naběhl Ševčík a hlavou zaznamenal čtvrtou ligovou trefu. Po vyrovnání se pro změnu na rozhodčího Pechance zlobili Tepličtí kvůli údajnému faulu.

Ve 38. minutě mohl otočit stav Pešek, radost z první branky v nejvyšší soutěži mu ovšem po technické ráně zpoza vápna zkazila tyč. Na druhé straně pak vypálil Žitný, dorážející Moulis po souboji s Mikulou upadl na zem, ale sudí penaltu nezapískal.

"O půli jsme si řekli, konkrétně Kačarabovi, aby zdvojoval Vaněčka. A zase přišla hrubá chyba stopera, který se nechal odstrčit. Vaněček dostal malý prostor a dokázal ho využít. Někteří nezvládli taktické pokyny," zlobil se Hornyák.

I po přestávce se Liberec tlačil dopředu, jenže do vedení šel opět soupeř. Po Horově dlouhém autu si zpracoval balon Vaněček a přehodil brankáře Hladkého. Hostující kanonýr tak navázal na dva zásahy, jimiž minulý týden přispěl k výhře 5:2 nad Duklou.

Teplice však znovu vedly jen chvíli. V 63. minutě přišel posílit domácí ofenzivu Pázler a po pěti minutách na trávníku srovnal, když přehodil brankáře Diviše po přihrávce od Mashikeho Sukisy. Liberecký útočník jako střídající hráč skóroval i v prvním kole proti Karviné (1:0).

Domácí poté výrazně ožili a v 75. minutě mohli dokonat obrat, jenže po závaru v pokutovém území včas zakročil Diviš. V hektickém závěru mohly brát tři body i Teplice, ale střídající Červenka mířil nad.

"Ve druhém poločase bylo utkání otevřené. Nám se podařilo vstřelit branku a byli jsme psychicky nahoře. Viděl jsem, že bychom mohli zvýšit, ale pak soupeř přidal. Udělali jsme velkou individuální chybu a inkasovali jsme," uvedl kouč hostí Daniel Šmejkal. "Musím mužstvu poděkovat za morálku a bojovnost, že se dvakrát vrátilo do hry," dodal Hornyák.

3. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - FK Teplice 2:2 (1:1)

Branky: 34. Ševčík, 68. Pázler - 33. a 60. Vaněček. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Melichar. ŽK: Potočný, Ševčík - Moulis, Kučera, Soungole, Červenka, Diviš. Diváci: 4964.

Liberec: Hladký - Mikula, Karafiát, Kačaraba, Mara - Breite - Pešek (56. Malinský), Ševčík, Nešický (63. Pázler), Potočný (79. Koscelník) - Mashike Sukisa. Trenér: Hornyák.

Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Ljevakovič (77. Soungole), Kučera - Moulis (83. Shejbal), Hora, Žitný (54. Červenka) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Zsolt Hornyák (trenér Liberce): "Jsem obrovsky zklamaný hlavně z výsledku a z těch chyb, kterých jsme se dopustili. Ty nás stály výsledek. První poločas jsme hráli víceméně na jednu branku. Dovolím si tvrdit, že po faulu na obránce jsme inkasovali gól od Vaněčka. Věděli jsme o něm, že hraje dobře a tvrdě na hraně faulu. Myslím, že to faul byl, ale bohužel nešel zastavit a po první kombinaci soupeře dal gól. Okamžitě jsme se vrátili do zápasu, když Potočný poslal výborný centr a Ševčík hlavičkou vyrovnal. O půli jsme si řekli, konkrétně Kačarabovi, aby zdvojoval Vaněčka. A zase přišla hrubá chyba stopera, který se nechal odstrčit - Vaněček dostal malý prostor a dokázal ho využít. Mrzí mě ty individuální chyby, někteří nezvládli taktické pokyny. Ale zase musím mužstvu poděkovat za morálku a bojovnost, že se dvakrát vrátilo do hry. Pak jsme si vytvořili územní převahu, tlak tam byl, ale chyběla kvalita. Měli jsme Teplice v pohodě zvládnout, ale dostali jsme lekci z produktivity."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Vzhledem k počasí jsme viděli velmi zajímavé utkání, byl to zápas nahoru dolů ve vysokém tempu. Soupeř začal lépe, byl aktivnější. My jsme měli několik úplně laciných ztrát a tím jsme se dostali pod tlak. Potom jsme vstřelili branku, ale bohužel, jak to tak bývá, jsme se pak nesoustředili a okamžitě jsme z protiútoku inkasovali. Ve druhém poločase bylo utkání otevřené. Nám se podařilo vstřelit branku a byli jsme psychicky nahoře. Viděl jsem, že bychom mohli zvýšit, ale pak soupeř přidal. Udělali jsme velkou individuální chybu a Liberec vyrovnal. Potom si v závěru vytvořil velký tlak, ale my jsme to ustáli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články