Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Portugalský fotbalista Ronaldo získal Zlatý míč

Paříž - Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo se stal letošním majitelem Zlatého míče. Hvězda Manchesteru United v tradiční anketě pořádané časopisem France Football odsunula na druhé místo Argentince Lionela Messiho z Barcelony, třetí skončil španělský útočník Liverpoolu Fernando Torres. Francouzský magazín výsledky oznámil na svých internetových stránkách.

Třiadvacetiletý Ronaldo v uplynulé sezoně dovedl Manchester k vítězství v anglické lize i Lize mistrů, do sítě soupeřů nasázel ve všech soutěžích celkem 42 branek.

Na mistrovství Evropy sice skóroval ve vítězném zápase Portugalců s českou reprezentací, ale jinak zůstal za očekáváním. Portugalci vypadli ve čtvrtfinále s pozdějšími stříbrnými medailisty Němci a Ronaldo krátce po šampionátu absolvoval operaci bolavého kotníku. V září se vrátil na trávníky a od té doby vstřelil osm branek v jedenácti zápasech.

Ronaldo se stal prvním portugalským majitelem Zlatého míče od triumfu Luise Figa v roce 2000. V letošním hlasování porazil olympijského vítěze Messiho o 165 bodů a vystřídal na trůnu Brazilce Kaká, který tentokrát skončil osmý.

Výsledky:

1. Ronaldo (Port./Manchester United) 446 bodů, 2. Messi (Arg./Barcelona) 281, 3. Torres (Šp./Liverpool) 179, 4. Casillas (Šp./Real Madrid) 133, 5. Xavi (Šp./Barcelona) 97, 6. Aršavin (Rus./Zenit Petrohrad) 64, 7. Villa (Šp./Valencie) 55, 8. Kaká (Braz./AC Milán) 31, 9. Ibrahimovic (Švéd./Inter Milán) 30, 10. Gerrard (Angl./Liverpool) 28.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články