Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Fotbal mi neuvěřitelně chybí, mrzí Černého. Návrat se ale už blíží

Václav Černý se po vážném zranění kolena pomalu vrací na trávník. Během léta se má připojit do přípravy Ajaxu Amsterodam a mohl by zřejmě stihnout i start nové sezony. Návrat ale nechce uspěchat, i když mu fotbal už velmi chybí.

Václav Černý v dresu české reprezentace do 21 let
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Dvacetiletý útočník, který je považovaný za jednoho z největších českých talentů, si v říjnu v utkání Nizozemského poháru přetrhl přední zkřížený vaz v pravém koleně. Rekonvalescenci po operaci už má za sebou a nyní bude své tělo opět zvykat na zátěž profesionálního fotbalisty a hledat ztracenou formu.

"První dvě fáze už mám za sebou, teď mě čeká ta poslední, která je fyzicky nejtěžší. Psychicky těžkou fází už jsem si prošel," řekl Černý. Mrzelo ho ale, že nemůže vyběhnout na trávník, protože fotbal mu za sedm měsíců léčení už opravdu chybí.

"Chybí mi neuvěřitelným způsobem. Ani neumím popsat, jak moc je to nepříjemné. Už se opravdu nemohu dočkat návratu. Zezačátku jsem se chodil alespoň koukat na Ajax, ale pak pro mě bylo těžké se na to jen dívat a musel jsem přestat," připustil.

Přivítal pak možnost na čtvrt roku odjet do Antverp, kde u specialisty rehabilitoval. "Byl jsem v neuvěřitelně dobrých rukou. Byl jsem čtvrt roku v Antverpách u jednoho trenéra, který se o mě denně staral. Moc mi pomohl. Třicetkrát do roka má u sebe sportovce s podobným zraněním a ví, co dělá. Nejdůležitější je to neuspěchat a dělat vše postupně," vyprávěl Černý.

V úterý nastoupí do Ajaxu, kde se začne připravovat s kondičním trenérem. "Příští tři týdny rozhodnou o tom, zda se k týmu připojí už na začátku přípravy, nebo zda tam ještě budou úlevy a individuální program. Za měsíc, měsíc a půl by mohl být zpátky. Je tam předpoklad, že by mohl stihnout sezonu, ale nechceme to uspěchat. Zatím to jde dobře a věříme, že to dobře dopadne," řekl Černého otec a trenér Václav Černý starší.

"Koleno už nebolí a necítím ho. Jen po větší zátěži to trochu druhý den cítím, ale to je jen o tom, že si koleno zas musí zvyknout na zátěž, a bude to dobré," věří mladý útočník. "Teď chci dokázat, že jsem se stal ve všem silnější, než jsem byl. Hodně jsem si z toho odnesl. Nechci to hlavně uspěchat, chci se dobře připravit, abych novou sezonu začal v plné síle," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články