Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Real má čistý hattrick v Lize mistrů, ve finále Liverpool srazil gólman

Potřetí za sebou vyhrál Real Madrid Ligu mistrů. Fotbalisté slavného Bílého baletu dosáhli velkého hattricku. V Kyjevě ve finále VIP evropské klubové soutěže porazili ambiciózní Liverpool 3:1. Ten doplatil na zranění své hvězdy Mohameda Salaha, který nejspíš přijde i o mistrovství světa, a dvě fatální chyby německého brankáře Lorise Kariuse.

Gareth Bale z Realu Madrid slaví gól ve finále Ligy mistrů proti Liverpoolu
zdroj: ČTK autor: PA/Nick Potts

Vyprodaný stadion v Kyjevě hnal oba týmy do útoku. To se dařilo lépe anglickému celku. Jeho hráči byli pohyblivější, dobře kombinovali a byli nebezpečnější. Také první šance, která měla parametry změnit skóre, patřila Liverpoolu.

Ve 23. minutě se dostal k odraženému míči ve vápně Realu Alexander-Arnold a jeho tvrdou přízemní střelu vytáhl zázračně brankář Navas. Pak po souboji s Rámosem padl na rameno Salah a bolestivý výraz v jeho tváři vypadal jasně. Egyptský kanonýr to ještě zkusil, ale nešlo to – musel střídat.

To byla pro britský celek velká ztráta. Za chvíli se slzami v očích odstoupil i na straně Realu Carvajal. Liverpoolem ta ztráta ale zamávala víc a na jeho hře to bylo znát. Real začal získávat navrch.  

Před poločasem se také španělský celek dostal do dvou šancí, první ale před poločasem zastavil praporek pomezního rozhodčího a gól nebyl správně uznán a střela Benzemy v nastaveném čase těsně minula branku Liverpoolu. 

Po přestávce ale přišla velká chyba gólmana Kariuse, který nejdříve vyhodil míč přímo na kopačku Karima Benzemy, a ten dal úvodní gól. Mane sice stačil za chvíli vyrovnat po rohu na 1:1, ale Real už cítil kořist a šel za svým. 

Potom přišel na trávník Bale a krásnými nůžkami z hranice šestnáctky trefil do sítě Liverpoolu podruhé a stejný hráč potom z dálky natáhl ke střele, která nesmyslně spadla za záda německého gólmana potřetí. Bylo rozhodnuto a brankář odcházel z trávníku v slzách.

A jak je na tom Salah? Podle trenéra Jürgena Kloppa jde o vážné zranění a panuje podezření na zlomeninu klíční kosti. Salahova účast v egyptské reprezentaci na mistrovství světa v Rusku je tak velmi nepravděpodobná. "Je to vážné. Pravděpodobně zlomenina ramene nebo klíční kosti," řekl Klopp na tiskové konferenci po finále. "Ramos si zřejmě z Egypťanů neudělal kamarády," dodal k hráči Realu, který byl u Salahova zranění.

Finálové utkání fotbalové Ligy mistrů v Kyjevě:

Real Madrid - FC Liverpool 3:1 (0:0)

Branky: 64. a 83. Bale, 51. Benzema - 55. Mané. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Mané (Liverpool). Diváci: 63 000.

Real: Navas - Carvajal (37. Nacho), Varane, Ramos, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos - Isco (61. Bale) - Benzema (89. Asensio), Ronaldo. Trenér: Zidane.

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Milner (83. Can), Henderson, Wijnaldum - Salah (30. Lallana), Firmino, Mané. Trenér: Klopp.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články