Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Změna v Karviné podle expertů: Šok. Něco se muselo stát. Jak to vezme kabina?

Vyměnit trenéra před posledním kolem? To chce odvahu. Přesně to udělali v Karviné, kde tonoucí celek povede v Jihlavě místo odvolaného Josefa Muchy sportovní ředitel klubu Lubomír Vlk, který už jednou podobně pomohl. Jenže – před posledním kolem, předposlední tým, který "musí" v Jihlavě vyhrát. Co říkají na nečekaný tah slezského klubu odborníci?

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Trenér Dušan Uhrin, jenž v roce 1996 dovedl českou reprezentaci ke stříbru z mistrovství Evropy, to vidí jasně: "Je to šok pro hráče. Zkrátka něco zkusili. Buď to pomůže, nebo ne." Úspěšný kouč nechtěl polemizovat o tom, jestli to pomůže a Karviná se udrží. "Kdo sestoupí společně s Brnem, to si netroufám odhadovat," konstatoval před závěrem ligy, nabízejícím mnoho variant.

Velké zkušenosti jako hráč i trenér má Jaroslav Šilhavý, který dovedl Slavii loni k titulu, ale po podzimu byl vedením klubu odvolán. "Přijde mi to divný, něco se tam muselo stát. Asi si řekli: 'Nové koště dobře mete.' Ale nečetl jsem, jak to zdůvodňovali," zamýšlí se nad nečekanou rošádou. "Ještě, že tam jde Vlk, člověk z klubu, který to zná. Kdyby to byl někdo úplně cizí, tak by to bylo úplně absurdní. Ale jen to dokumentuje, jak malý je u nás respekt k práci trenérů. Jak znám Pepu Muchu, rozhodně to není člověk, který by byl na dně a nevěděl si s týmem rady."

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Mucha v Karviné skončil

Karel Poborský se nechtěl příliš vyjadřovat. "To musí vědět oni, proč tu změnu udělali," ale pak přece jen přidal pohled hráče, který za svou kariéru prošel mnoha kabinami. "Může to být kladný i záporný impuls. Důležité je, jak to fungovalo v kabině. Jestli hráči a trenér měli mezi sebou problémy, pak to může pomoci. Jestli hráči stojí za trenérem, tak to může mít opačný efekt," řekl bývalý reprezentant.

Kdo doprovodí Brno do druhé ligy? Na to fotbalista se zkušenostmi z Manchesteru United, Benfiky Lisabon a Lazia Řím odpověď nehledá. "Ale jsem rád, že je liga zajímavá do posledního kola, že se pořád hraje o hodně nahoře i dole," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články