Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Svou misi jsem splnil, říká Slepička. Teď by si rád s Příbramí zahrál ligu

Už nepočítal s tím, že by si po čtyřech letech zakopal ligu. Teď ji má opět na dosah. Miroslav Slepička, bývalý hráč Sparty, Liberce, Furthu i Dinama Záhřeb, v šestatřiceti letech pomohl Příbrami na jaře pěti góly k návratu mezi tuzemskou elitu. Ještě na podzim hrál třetí ligu v Písku. Vrátil se z Indie a v lize ho nechtěli. "Příbram mě nechtěla a přišla nabídka z Písku," vzpomínal.

Miroslav Slepička
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/imago sportfotodienst

Přiznal, že když tehdy nedostal šanci v lize, začal o sobě pochybovat. "A to je pro fotbalistu smrt," přiznal. "Řekl jsem si, nechám to být, dám si pauzu," vzpomínal, jak se rozhodoval, co udělá dál se svou kariérou. "V té době už mě to moc nenaplňovalo," přiznal a tehdy se začal věnovat bojovým sportům.  

"Přišla nabídka na zápas. Že to trénuju a že by to byl zajímavý marketinkový tah. Moc fotbalistů se do ringu nepostaví," vzpomínal na svůj první a zároveň poslední zápas v MMA, který vyhrál za 84 vteřin a média se tomu dost věnovala. "Chytlo mě to, začal jsem hubnout, trénovat. Byl jsem dvakrát denně v posilovně nebo tělocvičně. Tím zápasem to ale skončilo, splnil jsem si svoje a chtěl jsem jít dál," vyprávěl útočník, který přes Táborsko přišel do Písku.

A nakonec se potřetí vrátil do Příbrami. "Přišli tam noví lidi a stáli o mě. Fotbal miluji, jsem odsud a Příbrami rád pomůžu zpátky, což se povedlo. Je to zázrak a já jsem tedy svou misi splnil," konstatoval Slepička.

Je nám líto, video expirovalo.
Slepička: Začít o sobě pochybovat je smrt

Rád by si zahrál i ligu. "Jestli o mě budou stát, tak bych to rád zkusil," dodal ke svým plánům. Ale myslí i na dobu, až s fotbalem jako hráč definitivně skončí. "Začal jsem si dělat licenci A, to je ta nejvyšší, a chtěl bych se začít věnovat trénování," vysvětlil, kam jeho další kroky povedou.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články