Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Iniestovo umění budou obdivovat v Japonsku, smlouvu podepsal v Kóbe

Ve Visselu Kóbe bude ve veleúspěšné kariéře pokračovat Andrés Iniesta. Japonský tým dnes čtyřiatřicetiletého záložníka oficiálně představil a podepsal s ním kontrakt. Vedení klubu jeho délku neoznámilo, podle španělských médií jde o tříletou smlouvu.

Andrés Iniesta byl oficiálně představen jako posila Visselu Kóbe
zdroj: REUTERS autor: Toru Hanai

"Je to pro mě velmi speciální den. Poprvé v kariéře měním dres, což je pro mě osobně velká výzva. Nabídek bylo několik a byly zajímavé, ale projekt, jejž mi vedení Kóbe představilo, na mě velmi zapůsobil," řekl Iniesta, který je odchovancem Barcelony a celou předchozí kariéru odehrál v dresu katalánského mužstva.

Na ikonickém stadionu Camp Nou se rozloučil v neděli v posledním kole La Ligy vítězstvím 1:0 nad San Sebastianem, po němž s týmem oslavil devátý mistrovský titul. Španělský reprezentant slavil v FCB mimo jiné i čtyřikrát triumf v Lize mistrů.

V Kóbe, jež vlastní výkonný ředitel hlavního sponzora Barcelony společnosti Rakuten, se Iniesta potká s bývalým německým reprezentantem a rovněž mistrem světa útočníkem Lukasem Podolským. V aktuálně šestém týmu japonské ligy v minulosti působili i čeští trenéři Ivan Hašek s Pavlem Řehákem a také záložník Pavel Horváth.

"Japonsko je skvělá země s jedinečnou kulturou a musím přiznat, že mě hodně láká jej poznat. Japonský fotbal má celou řadu talentovaných a šikovných hráčů, kteří vynikají velmi dobrou technikou. Chci týmu pomoci se zlepšovat," dodal Iniesta.

Podle informací médií měl zkušený středopolař původně zamířit do čínského klubu Čchung-čching Tang-taj Li-fan. Po podpisu smlouvy v Kóbe se mistr Evropy z let 2008 a 2012 a světový šampion z roku 2010 připojí k reprezentaci v přípravě před startem MS v Rusku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články