Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pogba a Mourinho se nemusejí. Zůstane, řekl kouč. Nikdy nevíte, dodal fotbalista

Když přišel předloni do Manchesteru United z Juventusu Turín za částku, která včetně bonusů dělala v přepočtu něco kolem tří miliard korun, byly do tehdy nejdražšího fotbalisty světa vkládány hodně velké naděje. Pětadvacetiletý francouzský záložník Paul Pogba však zatím nezáří tak, jak od něho mnozí očekávali. Krom toho jeho vztah s trenérem Josém Mourinhem není zrovna ideální. Takže po konci Premier League na dotaz novinářů odmítl potvrdit, že v United zůstane i v další sezoně.

Bez devíti centimetrů měří dva metry, nepřehlédnutelný je však francouzský reprezentant i kvůli svému fotbalovému umění. Ovšem v uplynulém ročníku Premier League dal jen šest gólů (celkem za dvě sezony jedenáct) a u dalších deseti asistoval.

Ne vždy byl také v základní sestavě slavného týmu, který na rozdíl od minulé sezony, kdy vyhrál Evropskou ligu a Ligový pohár, zůstal bez trofeje. O poslední naději na úspěch přišel sobotní porážkou ve finále FA Cupu s Chelsea 0:1. V Anglické lize skončil druhý – devatenáct bodů za městským rivalem City a čtyři před třetím Tottenhamem. Pogbovy výkony nebyly vždy excelentní a jeho nepříliš vřelý vztah s ctižádostivým portugalských koučem britská média často rozebírala. Mourinho o něm také už řekl, že od hráče jeho ceny by čekal víc. Pro www.telegraph.co.uk uvedl, že by Pogba mohl odejít, kdyby přišla odpovídající nabídka a on by za něho měl patřičnou náhradu. 

Ovšem po prohraném finále FA Cupu Portugalec uvedl, že věří, že Francouz v United zůstane. "Tak to cítím," řekl kouč s tím, že také nechce aby Pogba odešel, ani klub jej prý prodat nemíní a žádné nabídky na jeho přestup na stole neleží. "Podle mého zůstane," dodal Mourinho.

Ovšem záložník na dotaz francouzské televize Canal+, zda zůstane v United i v příští sezoně, pokrčil rameny: "To nikdy není jisté, i když máte platnou smlouvu.“ A ke vztahu s Mourinhem jen uvedl: "Byly chvíle, kdy jsem nehrál, seděl na lavičce, hodně se o tom psalo," vzpomínal a dodal, že si nemyslí, že hráč a trenér musejí být bezpodmínečně nejlepšími přáteli. "Lidi si myslí, že to není dobře, ale nemyslím si, že je nutné, abychom spolu chodili na večeři do restaurace," konstatoval Pogba. "Zkrátka mě posadil na lavičku a já odpověděl na hřišti, kde se snažím vždycky odvést maximum."

Média však stále spekulují o zájmu bohatého Paris St. Germain, který patří k jedněm z mála týmů, které by si luxus jménem Pogba mohly dovolit. Záložník transfer ale odmítá. "Odejít do Parku princů (tam PSG hraje své zápasy), určitě ne. Netoužím po tom, můj otec fandil Marseille, matka také. Paříž mě neláká," řekl.

Zdroj
telegraph.co.uk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články