Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Olomouc po osmi zápasech prohrála, Plzeň ji přehrála 4:0

Plzeň - Fotbalisté Plzně si na závěr podzimní sezony zastříleli, když v zápase 16. kola první ligy porazili Olomouc jasně 4:0. Hostům nevyšel druhý poločas, ve kterém inkasovali hned třikrát po trefách Trappa, Petržely a Koláře. V první půli otevřel skóre Rezek. Od ještě většího přídělu od výborně kombinujícího souboru trenéra Vrby je čtyřikrát zachránily brankové tyče. Sigma prohrála poprvé od 28. září a neslavně ukončila sérii sedmi zápasů bez prohry. Navíc přišla o čtvrté místo v tabulce.

Hosté překvapivě nepřivezli svého tvůrce hry Melinha, který ve Štruncových sadech chyběl kvůli zdravotní indispozici. Jeho absence byla citelně znát na olomoucké hře od úvodního hvizdu sudího Adámka. Již ve 4. minutě zbytečně vyběhl brankář Drobisz, po jeho zaváhání však Limberský netrefil branku. Po následném rohovém kopu se v šestnáctce uvolnil Rezek, jeho střela ale mířila jen do levé tyče. Domácí se díky lépe pracující záložní řadě tlačili dopředu. V 18. minutě nacentroval Petržela zprava na volného Rezka, ten ovšem nikým neatakován vypálil z voleje mimo. Autor dvou letošních branek Viktorie se zastřeloval i o chvíli později, kdy Rezkovu hlavu našel centr Varadiho.

Viktorka vyhrozila ofenzivou

Velkému náporu vystavená defenziva hostů začala postupně chybovat, čehož využil po Horváthově pasu ve 28. minutě k hlavičce Varadi. S jeho nepříliš důrazným střeleckým pokusem si dobře postavený Drobisz poradil. Z protiútoku poprvé zahrozila také Sigma. Hubník unikl po levé straně, nacentroval na hlavu Hořavy, který ale v dobré pozici trefil jen náruč domácího brankáře Ticháčka. Ve 32. minutě vyslal nepřesnou malou domů Halama, Ticháček ale stihl včas odkopnout balon před dobíhajícím Ordošem. Chvilkové vzepjetí hostů však zhatila chyba stopera Komárka ve vlastní šestnáctce, kterou potrestal aktivní Rezek obstřelením bezmocného Drobisze.

Ještě před koncem první půle rozehráli při přímém kopu Horváth s Jiráčkem nacvičený signál, následný Jiráčkův prudký centr proletěl přes šířku vápna až k Trappovi, jehož střela z úhlu skončila na levé tyči.

Přestávka rozjetou Plzeň nezpomalila. V 50. minutě se zablokovaná přihrávka Koláře dostala k Trappovi, jehož střelu nešťastně tečoval přesně do pravého horního rohu Komárek. O čtyři minuty později prošel středem obrany hostů až do šestnáctky Rezek, po jeho pádu doputoval míč k Petrželovi, který pohodlně dopravil míč potřetí do sítě.

Hostům k výhře nepomohly ani trestné kopy

Hrozivý stav hosty zmobilizoval a v 61. minutě po trestném kopu střídajícího Kazára z dvaceti metrů vyrazil Ticháček balon mířící k pravé tyči jen s obtížemi na roh. Za chvíli se vytáhl strážce domácí branky proti hlavičce Šuškavčeviče, kterou vytěsnil konečky prstů nad břevno. Poté ovšem znovu zaspala hostující defenziva, čehož využil v 76. minutě Petržela k přihrávce na volného Koláře, který z hranice velkého vápna poslal míč přesně k levé tyči.

Po čtvrté brance hosté definitivně rezignovali. Až příliš pro diváky hrající domácí však nevyužili přečíslení dva na jednoho. Po dalším kiksu olomouckých beků sedm minut před koncem vytěsnil nejprve Drobisz střelu Halamy na pravou tyč a z následné dorážky napálil Kolář znovu pouze brankovou konstrukci. Necelé tři tisícovky diváků ale po závěrečném hvizdu dlouho děkovali svým oblíbencům za předvedenou hru a vysokou výhru.

Výsledek:

FC Viktoria Plzeň - SK Sigma Olomouc 4:0

Branky: 32. Rezek, 50. Trapp, 54. Petržela, 76. Kolář. Rozhodčí: Adámek - Filgas, Kubáň. ŽK: Rada, Petržela - Kaščák, Ordoš. Diváci: 2538.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články