Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Další bodová ztráta. Plzeň pálila šance a doma se Slováckem pouze remizovala

Doma jim to na jaře prostě nejde a nic na tom nezměnilo ani utkání se Slováckem. Fotbalisté Plzně sice ukončili pětizápasovou sérii Milana Heči bez inkasovaného gólu, jenže i přes celou řadu obrovských šancí vstřelili pouze jednu branku a remizovali 1:1. Před vlastními příznivci nevyhráli po zimní pauze popáté z šesti pokusů a jejich náskok v čele nejvyšší soutěže se tak může ztenčit na čtyři body. 

Plzeňský Martin Zeman (vpravo) se snaží utéct Janu Navrátilovi ze Slovácka
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

V 70. minutě se po minele plzeňského brankáře Matúše Kozáčika prosadil jako první talentovaný forvard Filip Kubala a za osm minut srovnal střídající Tomáš Chorý. Další šance domácích pochytal gólman Milan Heča.

Plzni chyběli disciplinárně potrestaní Hubník s Havlem i zranění Limberský s Hejdou. V obraně proto na pozici stoperů nastoupili Řezník s Hájkem a na krajích záložníci Kovařík s Petrželou. Slovácku zase scházel nejlepší střelec Zajíc, kterého v útoku zastoupil Kubala.

Západočeši si hned po několika vteřinách vytvořili slibnou šanci, ale Petrželovu střelu z úhlu zneškodnil Heča. Zdecimovaná plzeňská obrana pak dostala další ránu ve 12. minutě, kdy musel ze hry zraněný Hájek. Nahradil ho defenzivní středopolař Živulič.

Velkou chybu hostujícího stopera Krejčího následně nepotrestal Krmenčík, když z bezprostřední blízkosti trefil jen Heču, a jeho branku vzápětí těsně minul Kovařík z přímého kopu. Převahu Viktorie gólově nevyjádřil ani Hořava, který z rohu hlavičkoval o kousek vedle.

Pět minut po pauze Hořavovu střelu zastavila tyč a dorážející Zeman branku Slovácka přestřelil. Plzeň vzápětí podržel gólman Kozáčik proti Petrově hlavičce. Domácí měli dál převahu i velké příležitosti, ale branka Slovácka pro ně byla jakoby zakletá. Na Krmenčíkovu hlavičku si počkal Heča, jenž později vychytal i Kopice.

Je nám líto, video expirovalo.
Chorý a Kubala po utkání Plzeň - Slovácko

Hosté naopak z ničeho nic v 70. minutě otevřeli skóre. Chybující Kozáčik trefil při rozehrávce Sadílka, od kterého se míč odrazil k zcela volnému Kubalovi a ten chladnokrevně zakončil do odkryté "klece".

Okamžité vyrovnání odmítl Heča výborným zákrokem proti Krmenčíkově střele. V 78. minutě strážce slovácké svatyně vyrazil i Zemanův pokus, ale na dorážku Chorého, kterou ještě tečoval Krejčí, už byl krátký. Hečova ligová série bez inkasované branky se proto zastavila na 610 minutách.

Na konci měli Západočeši drtivý tlak, nicméně Heča skvěle zlikvidoval jak ránu Kopice, tak dorážku Chorého. V nastavení pak Krmenčík sám před brankou poslal míč vysoko nad břevno. Plzeň v nejvyšší soutěži neprohrála se Slováckem podvacáté za sebou, ale tentokrát dva body ztratila a nabídla šanci Slavii k snížení náskoku v čele.

Fanoušci chtěli konfrontovat hráče

Několik fanoušků Plzně chtělo po utkání konfrontovat hráče Viktorie. Chuligány ovšem před vstupem do útrob stadionu zastavila policie. Skupina ultras se pokusila dostat přes recepci stadionu, kam je těžkooděnci nepustili.

Situaci se poté snažil uklidnit i domácí trenér Pavel Vrba, který k davu krátce promluvil a slíbil, že příští týden jeho svěřenci porazí Teplice a získají titul.

Západočeský tým na podzim v nejvyšší soutěži dominoval, ale na jaře se trápí. Vyhrál pouze tři z dvanácti kol. Přesto vede neúplnou tabulku o sedm bodů před druhou Slavií, jež má k dobru pondělní malé pražské derby na Julisce s Duklou.

Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)

Branky: 78. Chorý - 70. Kubala. Rozhodčí: Příhoda - Hájek, Flimmel. ŽK: Zeman - Reinberk, Navrátil, Janošek, Šimko, Břečka, Heča, Juroška. Diváci: 10.108.

Plzeň: Kozáčik - Petržela (74. Bakoš), Řezník, Hájek (14. Živulič), Kovařík - Hořava, Hrošovský - Zeman, Čermák (54. Chorý), Kopic - Krmenčík. Trenér: Vrba.

Slovácko: Heča - Juroška, Břečka, Krejčí, Reinberk - Janošek - Navrátil (76. Šimko), Sadílek, Machalík (57. Hofmann), Petr (83. Vasiljev) - Kubala. Trenér: Kordula.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Osobně si myslím, že na jaře to byl náš nejlepší výkon v domácím prostředí. Bohužel jsme v té finální fázi zklamali a ještě jsme darovali soupeři gól. To rozhodlo o výsledku 1:1. Matúš Kozáčik prostě udělal chybu v rozehrávce, to se ve fotbale stává. Bohužel jsme za to pykali. My jsme před zápasem jasně věděli, že musíme uhrát čtyři body, myslím, že to tak i bude, i když se v pondělí (zápas Dukla - Slavia, pozn. autora) může stát cokoliv. My bychom rádi uhráli tři body, aby nám chyběl bod. Ale momentálně nám chybí jedna výhra ze dvou zápasů, které nás čekají. Věřím, že pokud budeme hrát tak jako dneska, tak z těch dvou zápasů tři body uhrajeme."

Michal Kordula (trenér Slovácka):  "Musím říct, že jsme dneska fotbal moc nehráli, spíš jsme byli zakopaní v zákopech jak vojáci někde u Stalingradu. Plzeň na nás ležela hrozným způsobem. My jsme vyválčili cenný bod, kluci to odedřeli úplně na dřeň. Pro naše mladé hráče jsou tyhle zápasy neuvěřitelnou školou do další fotbalové kariéry. Já jsem za ně hrozně rád, že tou vůlí, charakterem i tím, jak pracují od pondělí do pátku, si odsud vezou bod. Ale ten je uhraný se strašnou, strašnou klikou. Milan (Heča) byl určitě nejlepší hráč v našem dresu, možná i nejlepší hráč na hřišti. Díky němu i klukům ve stoperské dvojici odsud odjíždíme s bodem."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články