Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ligy se odkopou v týdnu. O víkendech poběží nová soutěž evropské elity, věští Wenger

Klubové soutěže čeká v brzké době revoluce. Myslí si to alespoň končící trenér Arsenalu Arséne Wenger. Podle něj vznikne nová liga pro elitní evropské celky, která se bude hrát o víkendech. Zápasy Premier League a dalších lig se podle něj kvůli tomu přesunou doprostřed týdne.

Arséne Wenger
zdroj: ČTK/PA/ autor: David Klein

"Je to další krok, který se stane a bude to brzy. Za pár let tu budeme mít novou evropskou ligu, která se bude hrát o víkendech. Domácí soutěž se bude hrát systémem úterý až středa," prohlásil Wenger.

Podle osmašedesátiletého francouzského kouče vznikne nová soutěž hlavně kvůli nespokojenosti velkých klubů napříč celou Evropou s tím, jak se musejí s menšími týmy ze svých domácích soutěží dělit o příjmy z vysílacích práv.

"Je to nevyhnutelné. Velké kluby budou říkat, že pokud budou hrát dva menší týmy, nikdo se na to nechce dívat. Lidé chtějí sledovat kvalitu. Takže proč bychom se měli dělit o peníze s někým, kdo nikoho nezajímá," doplnil Wenger, který má před sebou nedělní poslední zápas na lavičce Arsenalu proti Huddersfieldu.

Zatím se stále nerozhodl, co bude po skončení dlouholetého působení u týmu "Kanonýrů" dělat. "Musím říct, že jsem dostal více pracovních nabídek, než jsem po oznámení svého konce v Arsenalu očekával. Určitě zůstanu aktivní, protože můj mozek vyžaduje práci. Ale ještě nevím, o jakou práci půjde," dodal Wenger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články