Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona dala Seville búra a počtvrté v řadě získala Španělský pohár

Španělský pohár má jasného krále. Fotbalisté Barcelony ve finále nedali sebemenší šanci Seville, kterou porazili 5:0, a trofej získali počtvrté za sebou. Dvě branky si na své konto připsal Luis Suárez, Lionel Messi se trefil jednou a dvakrát asistoval.

Lionel Messi z Barcelony se raduje z gólu v síti Sevilly
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Suverénní lídr španělské ligy se poprvé prosadil po necelé čtvrthodině, kdy Coutinho po rychlém brejku předložil Suárezovi míč před prázdnou bránu. Uruguayský kanonýr skóroval za Barcelonu ve všech pěti finálových utkáních, ke kterým nastoupil.

V 31. minutě zvýšil Messi po rychlé kombinaci, na jejímž konci byla Albova patička a Argentincovo nekompromisní zakončení. Třetí branku v první půli přidal po Messiho přihrávce znovu Suárez.

Pětinásobný držitel Zlatého míče si připsal asistenci ve třetím pohárovém finále za sebou a přihrál i na Iniestovu branku z 52. minuty. Na 5:0 upravil z pokutového kopu Coutinho.

Katalánský velkoklub získal trofej za vítězství ve Španělském poháru počtvrté v řadě. Vedle toho má nakročeno i k zisku ligového titulu, v čele tabulky La Ligy má pět kol před koncem náskok 12 bodů na druhé Atlético.

Fotbalový Španělský pohár - finále v Madridu:

Sevilla - Barcelona 0:5 (14. a 40. Suárez, 31. Messi, 52. Iniesta, 69. Coutinho z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články