Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neapol porazila Juventus gólem v 90. minutě, Schick protrhl střelecké trápení

Na gól v dresu AS Řím v italské lize čekal od léta. Střelecké trápení Patrik Schick ukončil na hřišti Spalu, kde jednou trefou pomohl týmu z hlavního města k jasnému vítězství 3:0 a pojištění třetího místa v tabulce. Jen o skóre hůře je na tom rival z Lazia, který rozstřílel Sampdorii 4:0. Zvítězil také Inter Milán 2:1 na hřišti Chieva. Nečekanou porážku naopak zaznamenal AC Milán, který padl doma s posledním Beneventem 0:1. Obránce Kalidou Koulibaly rozhodl v 90. minutě o vítězství Neapole 1:0 na hřišti Juventusu Turín. Vítězové na úřadujícího mistra ztrácí už jen bod. 

Radost Patrika Schicka po vstřelené brance
zdroj: REUTERS autor: Alberto Lingria

Juventus v Serii A prohrál poprvé po dvaceti zápasech, hosté prodloužili sérii venkovních utkání bez porážky na třicet.

Pro Juventus nastala komplikace už v desáté minutě, neboť musel kvůli zranění hřiště opustit stoper Chiellini. Příliš šancí k vidění v první půli nebylo, za domácí byl nejblíže brance Pjanič, který trefil tyč. Na druhé straně minul v zajímavé příležitosti branku Hamšík. Slovenský kapitán Neapole měl první šanci i po změně stran, vystřelil však jen do boční sítě. Hosté působili nadále aktivněji, v 73. minutě vytáhl domácí gólman Buffon reflexivní zákrok proti Callejónovi, kterému ale následně byl odmáván těsný ofsajd.

V poslední minutě už ale Neapol skórovala. Po Callejónově rohovém kopu se hlavou trefil stoper Koulibaly a rozhodl o první ligové výhře Neapole na hřišti Juventusu od října 2009.

Lazio proti Sampdorii potvrdilo ofenzivní kvality

S 83 brankami je Lazio nejproduktivnějším týmem Serie A, čtyři góly dalo i tentokrát. V prvním poločase se hlavou prosadili Milinkovič-Savič a De Vrij, jenž je se šesti brankami nejproduktivnějším obráncem soutěže. V závěru přidal další dva zásahy nejlepší střelec italské ligy Immobile a Lazio posedmé v řadě bodovalo.

V závěsu za římským celkem zůstal Inter, který sice ve Veroně v prvním poločase s Chievem nehrál dobře, po změně stran se ale dostal do dvoubrankového vedení. Úvodní trefu zaznamenal Icardi, jenž je prvním hráčem Interu, kterému se podařilo vstřelit 26 branek v ligové sezoně, po Antoniu Angelillovi (1958/59).

Další zásah přidal Perišič, na druhé straně jen zkorigoval stav Stepiňski. Chievo čeká na výhru už pět zápasů a na pásmo sestupu má k dobru jen dva body. Stejně je na tom sedmnácté Crotone, které ale získalo důležité tři body v Udine. Domácí sice poslal do vedení v šesté minutě Lasagna, už za minutu ale vyrovnal Simy a v závěru dokonal obrat Faraoni.

Posledních několik minut odehrál za Boloňu Ladislav Krejčí, jeho tým remizoval bez branek v Cagliari. Bergamo poskočilo po výhře 2:1 nad FC Turín na šesté místo o bod před AC Milán.

Radost fotbalistů Lazia
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Schick se prosadil po 18 zápasech

Bývalý hráč pražské Sparty a Sampdorie čekal v dresu římského celku na ligovou branku 18 zápasů, na svém kontě měl dosud pouze jednu trefu z Italského poháru.

Favorit se poprvé prosadil v 33. minutě, Pellegriniho ostrý centr si srazil do vlastní sítě obránce Vicari. Krátce před pauzou mohl navýšit vedení "Vlků" po chytrém Schickově dloubáčku El Shaarawy, ale brankář Meret ho skvělým zákrokem vychytal.

Gólový okamžik českého reprezentanta přišel po změně stran. V 52. minutě se ještě Schickovi těsně nepodařilo tečovat gólovou střelu Nainggolana, ale na 3:0 už zvýšil sám český útočník hlavou po Pellegriniho centru.

"Konečně, čekal jsem už příliš dlouho," neskrýval úlevu Schick po svém prvním gólu. "Snažím se pracovat pro tým a góly pak přijdou. I kvůli zranění jsem nezačal v Římě ideálně, ale teď už mě žádné problémy netrápí a cítím se dobře," řekl. Zároveň potvrdil, že gól na 2:0 byl právem připsaný spoluhráči Nainggolanovi, ačkoliv to tak z některých záběrů nevypadalo. "Snažil jsem se balón tečovat, ale nedosáhl jsem na něj," uvedl český reprezentační útočník.

"Dnes to bylo náročné utkání ve velkém horku, o to je vítězství cennější. Teď už se ale musíme připravovat na Liverpool a předvést podobný výkon a odhodlání jako proti Barceloně," připomněl Schick úterní úvodní semifinálový duel Ligy mistrů na Anfieldu. "Trenér s námi hodně mluví a dokáže nás nabudit," dodal.

Schick dostal v základní sestavě na hrotu útoku přednost před Edinem Džekem a odehrál celé utkání. AS Řím zůstává po výhře na třetím místě, SPAL je bod nad sestupovými příčkami.

Fotbalisté AC Milán prohráli na vlastním stadionu s posledním Beneventem 0:1. Jedinou branku zápasu dal v 29. minutě Iemmello, který si naběhl na Violovu kolmici za obranu a podstřelil padajícího Donnarummu.

"Rossoneri" sice svého soupeře ve druhém poločase uzavřeli na jeho polovině hřiště, příliš brankových příležitostí si ale nevytvořili. V té největší napálil Kessié břevno. V 80. minutě musel po druhé žluté kartě ze hřiště hostující Diabaté, Benevento přesto svou první venkovní výhru v sezoně uhájilo.

Ani to hostům nestačilo na udržení. Na Crotone už ale ztrácí nedostižných 14 bodů a s nejvyšší soutěží se po roce rozloučí.

Italská fotbalová liga - 34. kolo:

Spal Ferrara - AS Řím 0:3 (33. vlastní Vicari, 52. Nainggolan, 59. Schick), Sassuolo - Fiorentina 1:0 (41. Politano), AC Milán - Benevento 0:1 (29. Iemmello), Cagliari - Boloňa 0:0, Cagliari - Boloňa 0:0, Bergamo - FC Turín 2:1 (53. Freuler, 64. Gosens - 56. Ljajič), Chievo - Inter Milán 1:2 (90. Stepiňski - 52. Icardi, 61. Perišič), Lazio Řím - Sampdoria Janov 4:0 (85. a 88. Immobile, 32. Milinkovič-Savič, 43. De Vrij), Udine - Crotone 1:2 (6. Lasagna - 7. Simy, 86. Faraoni), Juventus Turín - Neapol 0:1 (90. Koulibaly).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články