Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Čechům se v Anglii daří. Vydra je v sestavě sezony druhé ligy, Štěch čtvrté

Za povedené výkony se dočkali v Anglii odměny. Útočník Matěj Vydra a brankář Marek Štěch se ve svých soutěžích dostali do sestavy sezony. Kanonýrovi Derby County se to podařilo ve druhé lize, bývalému gólmanovi Sparty ve čtvrté.

Radost Matěje Vydry po gólu v dresu Derby
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Nigel French

Pětadvacetiletý Vydra zatím prožívá výborný ročník a jeho nominace do nejlepší jedenáctky není nikterak neočekáváná. Je nejlepším střelcem celé soutěže, v 36 zápasech si připsal 19 gólů. Navrch přidal ještě tři asistence.

Vydrovi se dařilo od začátku sezony. Blýskl se například gólem po 24 sekundách v říjnovém zápase s Nottinghamem, v listopadu zařídil hattrickem vítězství 3:0 na hřišti Middlesbrough.

Derby momentálně patří sedmé místo v tabulce bod za šestou příčkou, která znamená účast v play-off o postup do Premier League. Šestý Milwall má ale o jedno odehrané utkání více.

Osmadvacetiletý Štěch se zase může ve čtvrté lize chlubit počtem vychytaných čistých kont. Brankář Lutonu jich v 38 zápasech zaznamenal hned 15.

Štěch přišel do Lutonu loni v červnu ze Sparty a podepsal dvouletou smlouvu. Hned v první sezoně může přispět k návratu do třetí ligy, protože tři kola před koncem soutěže patří klubu v neúplné tabulce druhé místo zaručující přímý postup s náskokem deseti bodů od příček zajišťujících pouze účast v play-off.

Štěch už v minulosti v Anglii působil ve West Hamu, Wycombe, Bournemouthu, Yeovilu a Leytonu. Na kontě má také jeden start za českou reprezentaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články