Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ronaldo zachránil Realu alespoň remízu, Barcelona je blízko titulu po ztrátě Atlética

Real Madrid díky gólu Cristiana Ronalda z 87. minuty zachránil v domácím zápasu 33. kola španělské ligy remízu 1:1 s Bilbaem. Úřadující mistři z Madridu mají na třetím místě tabulky tříbodový náskok před čtvrtou Valencií, která podlehla Getafe 1:2. Na vedoucí Barcelonu ztrácí Real propastných 15 bodů. Katalánský velkoklub v předehrávce pouze remizoval na hřišti Celty Vigo 2:2, ale pětadvacátý mistrovský titul si může zajistit už v příštím kole díky zaváhání Atlética.

Radost fotbalistů Celty Vigo
zdroj: Reuters autor: Miguel Vidal

Bilbao poslal do vedení ve 14. minutě Iňaki Williams, který po rychlé akci přehodil brankáře Keylora Navase. "Bílý balet" si vytvořil tlak i řadu šancí, ale odpor Athleticu zlomil až těsně před koncem, kdy střelu Luky Modriče lehce tečoval Ronaldo.

Portugalský útočník 24. gólem v ligové sezoně předstihl druhého nejlepšího střelce soutěže Luise Suáreze. Tabulku kanonýrů vede s 29 zásahy další hvězda Barcelony Lionel Messi. Lídr soutěže nastoupil k utkání se Celtou bez hvězdného Argentince a také Suáreze. V prvním poločase ji do vedení poslal Dembélé, gólem do šatny ale vyrovnal Jonny.

Messi přišel na hřiště až po hodině hry a za čtyři minuty už se radoval z vedení po gólu Paca Alcácera. Ani tentokrát ale favorit vedení neudržel. Druhý vyrovnávací gól inkasoval osm minut před koncem v oslabení, poté co byl v 71. minutě za stavu 2:1 vyloučen Roberto. Lídr tabulky udržel neporazitelnost v soutěži, která celkem trvá už 40 zápasů, ale už poosmé v sezoně remizoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona v oslabení přišla o vedení, ale udržela neporazitelnost

San Sebastian zaskočil Atlético po výhře 3:0

Atlético Madrid nečekaně prohrálo 0:3 v San Sebastianu a přiblížilo tím vedoucí Barcelonu k zisku titulu. Katalánský velkoklub má v čele tabulky před druhým Atléticem náskok dvanácti bodů a pětadvacátý mistrovský triumf získá, pokud v příštím ligovém duelu 29. dubna vyhraje na hřišti sestupem ohrožené La Coruni.

San Sebastian přehrával Atlético od začátku do konce a uštědřil favorizovaným hostům nejtěžší porážku v sezoně. Skóre otevřel ve 27. minutě střelou od tyče Willian José po zpětné přihrávce bývalého hráče Manchesteru United Adnana Januzaje.

Real Sociedad si vytvářel další šance a dočkal se v 80. minutě díky Juanmimu, jehož vyslal do brejku střelec první branky Willian José. V druhé nastavené minutě pak španělský útočník Juanmi svým druhým gólem pečetil výhru. San Sebastian vyhrál poslední tři zápasy při skóre 9:0 a posunul se do klidného středu tabulky na 11. místo.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:

La Coruňa - Sevilla 0:0, Vigo - Barcelona 2:2 (45. Jonny, 82. Aspas - 36. Dembélé, 64. Paco), Villarreal - Leganés 2:1 (42. Ruiz, 56. Bacca - 82. Brašanac), Espaňol Barcelona - Eibar 0:1 (32. Lombán), Valencie - Getafe 1:2 (69. Rodrigo - 16. a 49. Rémy), Real Madrid - Bilbao 1:1 (87. Ronaldo - 14. Williams), Alavés - Girona 1:2 (90. Pina - 58. Aleix García, 86. Stuani z pen.), San Sebastian - Atlético Madrid 3:0 (79. a 90.+2 Juanmi, 28. Willian José), Betis Sevilla - Las Palmas 1:0 (90.+3 Junior), Levante - Málaga 1:0 (90.+3 Boateng).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články