Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vraťte se z kabin, musíme kopnout penaltu. Němečtí sudí rozhodnutí kolegy podpořili

Hráči už v kabině odpočívali po prvním poločase, když přišla nečekaná zpráva: Vraťte se na hřiště, Mohuč musí kopat proti Freiburgu penaltu. Neobvyklé rozhodnutí sudího Guida Winkmanna v rámci bundesligy, jenž dodatečný pokutový kop nařídil po konzultaci s videorozhodčím, u německé komise rozhodčích našlo pochopení a ta se za kolegu postavila.  

Rozhodčí Guido Winkmann v diskusi s hráči Freiburgu
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Winkmann totiž nejprve nechal hru po tečované střele domácího Daniela Brosinského pokračovat a vzápětí první půli ukončil. Cestou do kabin byl však kolegyní u videa Bibianou Steinhausovou upozorněn, že šlo o ruku a měl by se podívat na záznam.

Winkmann tak okamžitě učinil a následně nařídil pokutový kop. Trenér Freiburgu Christian Streich sice odmítl poslat hráče zpět na trávník, poté mu ale rozhodčí situaci vysvětlil a Pablo de Blasis otevřel z "přestávkové" penalty skóre utkání. V 79. minutě pak přidal druhý gól.

Sudího podpořila komise rozhodčích, podle které hru vrátil zpět správně. "Ukončení poločasu je přerušení hry jako každé jiné písknutí. Takže technicky je v pořádku nařídit takovou penaltu. Pouze pokud by už se začalo zase hrát, nemohl by být pokutový kop nařízen," uznala v prohlášení komise.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhodčí zavolal hráče z kabin, Mohuč musela kopat penaltu

"Mysleli jsme, že když se pískne poločas, tak první půle skončila. Ale zjevně to neplatí a s těžkými srdci to musíme přijmout," řekl sportovní ředitel Freiburgu Jochen Saier v rozhovoru pro Eurosport. "Je to zvláštní," přidal hostující brankář Alexander Schwolow.

"Už jsem byl také v kabině, ale myslím, že to bylo správné rozhodnutí, byť načasování vyšlo nešťastně," uvedl trenér Mohuče Sandro Schwarz, jehož tým díky vítězství o skóre opustil sestupové pásmo, kam naopak spadl po sérii čtyř porážek Freiburg.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články