Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň remizovala se Spartou a Slavia se blíží, Jablonec se dělil se Sigmou

Už jen pět. Na tolik bodů se ztenčil čtrnáctibodový náskok fotbalistů Viktorie Plzeň po podzimní části ligy za osm jarních kol. Po remíze se Spartou 2:2 už se mistrovská Slavia, která zdolala Karvinou 3:2, opět přiblížila, a tlak na lídra se zvyšuje. Důležitý souboj aspirantů na evropské poháry mezi Jabloncem a Sigmou Olomouc branku nepřinesl, nerozhodným výsledkem skončil i duel Teplic s Mladou Boleslaví. Důležitá domácí vítězství naopak slavili hráči Baníku Ostrava, Slovácka a pražské Dukly. Na poslední místo proto kleslo Brno. 

Radost fotbalistů Slavie
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Plzeň - Sparta 2:2 

Tahák 24. kola fotbalové ligy skončil bez vítěze. Sparta si vzala příklad z Bohemians a rychle vedla v Plzni 2:0. Lídr tabulky se ale otřepal a dokázal vyrovnat. Následoval urputný boj o vítězství, ale to se nikomu urvat nepodařilo. Plzeň tak vede před Slavií už "jen" o pět bodů. Sparta zůstala šestá.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/372777-moravske-derby-o-zachranu-rozhodl-juroska-brno-kleslo-na-dno-tabulky/)

Slavia - Karviná 3:1

Karvinští brzy vedli v Edenu po trefě Jana Kalabišky, ale ve 29. minutě srovnal Miroslav Stoch a slovenský záložník po pauze dokonal obrat. Na 3:1 pro Slavii zvýšil v 78. minutě Jakub Jugas a střídající Tomáš Wágner tři minuty před koncem už jen snížil. Karviná nebodovala poprvé po osmi zápasech a zůstala blízko sestupovým příčkám.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/372754-slavia-diky-stochovi-porazila-karvinou-3-2-a-dostala-plzen-pod-tlak/)

Jihlava - Zlín 1:1

Vysočině zachránil bod se Zlínem až ve třetí minutě nastavení střídající Davis Ikaunieks, který tak odpověděl na vedoucí branku Daniela Holzera z 63. minuty. Ani jeden z týmů si příliš nepolepšil v boji o záchranu, Vysočina po skvělém vstupu do jara nevyhrála počtvrté za sebou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/372755-ikaunieks-v-nastaveni-zachranil-jihlave-remizu-proti-zlinu/)

Teplice - Mladá Boleslav 1:1

Také Mladá Boleslav vybojovala remízu až v závěru díky trefě Nikolaje Komličenka z 85. minuty. V té době přitom už hosté hráli bez vyloučeného Aleksandera Šušnjara. Teplické mužstvo poslal do vedení po hodině devatenáctiletý talent Patrik Žitný svým třetím gólem při pátém ligovém startu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/372756-boleslav-dokazala-vyrovnat-v-oslabeni-a-veze-z-teplic-dulezity-bod/)

Jablonec - Olomouc 1:1

Sobotní šlágr branku nepřinesl. Domácí Jablonec byl sice aktivnější a vypracoval si řadu nadějných příležitostí, ale olomouckého gólmana Miloše Buchtu nedokázal překonat. V tabulce soupeře z Hané nepřeskočil a po sérii šesti ligových výher z úvodu jara podruhé za sebou remizoval. Sigma má proto stále o bod více a zůstává třetí, její pozici však bude atakovat Sparta.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/372775-buchta-zaril-na-strelnici-a-zajistil-sigme-bezbrankovou-remizu/)

Je nám líto, video expirovalo.
Jílek: Z celkového pohledu musíme brát bod

Ostrava - Bohemians 1905 2:0

Z posledních čtyř ligových utkání vytěžil Baník Ostrava deset bodů. Tentokrát porazil Bohemians 2:0 a poskočil na patnáctou příčku, čtrnáctá Jihlava má o dva body více. Do střelecké listiny se v průběhu druhé půle zapsali obránci Jiří Fleišman s Lukášem Pazderou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/372776-banik-je-definitivne-zpet-po-skalpu-bohemians-opustil-posledni-misto/)

Slovácko - Brno 1:0

Velmi důležité vítězství si připsalo Slovácko. Před vlastními příznivci totiž porazilo Brno 1:0 a odskočilo pásmu sestupu na rozdíl dvou bodů. Aktuálně je třinácté, Zbrojovka nedala už 490 minut branku a patří jí poslední místo. Jediný gól vstřelil v 58. minutě Jan Juroška.

Dukla Praha - Liberec 2:0

Cenný skalp favorizovaného soupeře zaznamenala Dukla. Pražané si na Julisce vyšlápli na pohárového aspiranta z Liberce, kterého zdolali 2:0 po brankách Ivana Schranze s Lukášem Holíkem a polepšili si v boji o záchranu. Z desátého místa jsou od sestupového pásma vzdáleni rozdílem čtyř bodů. Slovan zůstal pátý.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/372778-dukla-na-julisce-zabrala-serii-domacich-porazek-ukoncila-s-libercem/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články