Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Plzeň si odvezla z Ďolíčku pět gólů a náskok před Slavií se snížil, Baník zabral

V Plzni mají problém. Nepohoda je znát na pěti gólech, které si do té doby venku neporažený lídr ligy přivezl z pražských Vršovic od Bohemians. Zato Slavia, která také není v bůhvíjaké formě, vyválčila tři body v Brně a podzimní náskok Viktorie snížila na polovinu. Teď je to sedm bodů. Po pěti remízách zabrala i Sparta, která porazila Duklu 3:0 a v příštím kole jede do Plzně. Poprvé na jaře nevyhrál rozjetý Jablonec, který remizoval v Boleslavi. Zatím stále poslední Baník porazil Zlín a blíží se k záchraně. Olomoucká mašina na jaře zadrhává, na svém stadionu jen remizovala s Jihlavou. I Liberec zaváhal, doma podlehl Teplicícm a klesl na čtvrté místo o skóre za Sigmu.

Martin Hašek po výhře nad Plzní
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Bohemians - Plzen 5:2

O tom, jak jsou Bohemians ve své tvrzi v Ďolíčku nebezpeční, se přesvědčil lídr z Plzně. Viktoria v posledním zápase 23. kola dostala pět gólů, většinou po vlastních chybách. Svěřenci Pavla Vrby nakonec prohráli 2:5 a už mají na špici tabulky náskok jen sedm bodů před Slavií. A v příštím kole je v Plzni čeká Sparta. "Hazardujeme s titulem," přiznal zklamaný plzeňský kouč.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/372503-bohemians-znicili-lidra-tabulky-peti-goly-hazardujeme-s-titulem-rekl-trener-vrba/)

Brno - Slavia 0:1

Přišel, viděl a zařídil vítězství. Stanislav Tecl zatím po příchodu z Jablonce marně hledá cestu do základní sestavy Slavie. I v Brně nastoupil až v 55. minutě, ale o šestnáct minut později už nastartoval pražský celek k vítězství, když po rohu dal hlavou druhý gól v novém působišti. Slávisté tak mají jisté druhé místo i do dalšího kola, zatímco Zbrojovka, která sehrála s favoritem vyrovnaný zápas, ale už 400 minut čeká na gól, si na předposledním místě tabulky zkomplikovala boj o záchranu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Trpišovský: Bylo to MS ve standardkách

Sparta – Dukla 3:0

Dva rychlé góly v úvodu zápasu, které zařídil záložník Plavšič, rozhodly zápas. Letenský celek přečkal i "zakletý“ druhý poločas, který mu poslední dobou vůbec nevycházel, a po pěti remízách konečně zvítězil. Velkou zásluhu na tom, že se první výhry dočkal nový kouč Pavel Hapal, měl i uzdravený kanonýr Josef Šural, který se trefil dvakrát. Zato Dukle úvod jarní části ligy vůbec nesedí - prohrála pátý z posledních šesti zápasů. 

Olomouc - Jihlava 1:1

Jihlavská jarní renesance po dvou předchozích porážkách neskončila. Ještě na začátku druhé části ligy beznadějně poslední celek opět ukázal sílu. Na stadionu ambiciózní Olomouce sice prohrával a ještě přišel o vyloučeného hráče, ale i v deseti dokázal vyrovnat a přivézt bod za remízu 1:1. Zato domácí celek po slibném podzimu dál spíš klopýtá.

Zlín - Ostrava 0:2

Cesta Baníku k záchraně nabývá z těch beznadějných stále reálnějších tvarů. Trenér Bohumil Páník, který nedávno přišel do Ostravy právě ze Zlína, dokázal ze svého bývalého působiště vydolovat další tři body. Baník se tak přiblížil předposlednímu Brnu a Slovácku na jediný bod. Zlínským zůstává jen vzpomínka na překvapivou výhru v minulém kole na Slavii.

Mladá Boleslav - Jablonec 1:1

Každá série jednou skončí. Ta jarní jablonecká skončila v Mladé Boleslavi jen na půl. Po sedmi výhrách za sebou nyní uhráli svěřenci kouče Petra Rady bod, když vyrovnali v samém závěru utkání. Boleslav s novým koučem Josefem Weberem začíná naplňovat ambice, které kvalitní kádr má. Bodoval v posledních čtyřech zápasech, z nichž dva vyhrál, a drží se v klidové části tabulky.

Liberec - Teplice 1:2

Po pěti zápasech narazili hráči Liberce. Mohou za to nevyzpytatelné Teplice. Ty sice prohrávaly na stadionu soupeře 0:1 po penaltě Potočného, ale dvěma góly v závěru výsledek otočily ve svůj prospěch. Liberec tak drží čtvrté místo a Teplice jsou těsně nad její polovinou osmé.

Karviná - Slovácko 0:0

Důležitá záchranářská bitva ve 23. kole nejvyšší soutěže gól nepřinesla. Karviná proto remizovala popáté v řadě a od pásma sestupu ji z devátého místa dělí pět bodů. Slovácko je čtrnácté s náskokem jednoho bodu na předposlední Brno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články