Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Z nominace vypadli hned čtyři hráči, premiérovou pozvánku dostali Trávník s Masopustem

Reprezentační nominace na přípravný turnaj v Číně prodělala dodatečně výrazná škatulata, hejbete se. S týmem neodletí zranění Matěj Vydra, Jakub Jankto, Josef Hušbauer a Milan Škoda. Kouč Karel Jarolím tak povolal náhradníky a zároveň donominoval. Národní tým doplnili Jakub Jugas a Stanislav Tecl ze Slavie, Martin Frýdek ze Sparty, Michael Lüftner z Kodaně a dva jablonečtí reprezentační nováčci, Michal Trávník a Lukáš Masopust.

Michal Trávník
zdroj: ČTK/AP

Vydru nepustí do Číny svalové zranění. "Kvůli zdravotním problémům jsme ho nemohli pozvat ani v závěru loňského podzimu. Letos má skvělou formu a chtěli jsme jej v reprezentaci mít na očích. Ale šance se zase otevírá pro jiné hráče," uvedl Jarolím.

"Jankto už svoji pozici v národním týmu opakovaně potvrdil, jeho absence je samozřejmě ztráta. Fotbal ale podobné situace přináší, máme připraveny alternativy. Věřím, že už další komplikace nenastanou," dodal.

Po srazu v Praze musel Jarolím vyřadit i slávisty Škodu s Hušbauerem, kteří už do sobotního ligového derby na Spartě (3:3) nešli úplně zdraví. "Oni přišli na sraz, ještě jsme to nějak řešili osobně. Bohužel jejich stav je takový, že by bylo zbytečné, aby s námi jeli. Už v nemocnici absolvovali vyšetření. Tu informaci jsem měl už po sobotním derby, takže jsem o tom začal trošku přemýšlet. Už jsem si nějaká jména do hlavy dal," řekl Jarolím, který má v současnosti v kádru 21 hráčů. 

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová reprezentace se sešla před turnajem v Číně

Mimo jiné dodatečně povolal dva bývalé reprezentanty do 21 let Masopusta a Trávníka, kteří mají na jaře velkou formu a vyhráli s Jabloncem všech pět ligových zápasů při skóre 13:1. Masopust k tomu přispěl třemi brankami a dvěma asistencemi, Trávník nahrál na dva góly.

"Jablonec na jaře vyhrál všech šest soutěžních zápasů, vidím na nich, že hrají dobře. Je to v podstatě návaznost na jednadvacítku, s kterou mají oba zkušenosti. Je to celkem logický krok. Masopust se dokázal prosadit i gólově, Trávník nám zapadá i kvůli absenci Hušbauera," uvedl Jarolím.

Při absenci útočníků Škody s Vydrou dodatečně nominoval slávistu Tecla, který za reprezentační A-tým zatím odehrál v letech 2013 a 2014 ve dvou zápasech jen 46 minut. "Standa prokazoval dobrou formu na podzim v Jablonci, na základě toho si jej stáhla Slavia. Sice je v roli čekatele, ale je to kluk, který si toho bude vážit a který ukáže, že si reprezentaci zaslouží," prohlásil Jarolím.

Jugas už do reprezentace nahlédl v minulém roce, ale start si nepřipsal. Lüftner nastoupil za národní celek jen jednou a Frýdek pětkrát.

Reprezentanti se v poledne sešli v hotelu NH Praha. Do dějiště turnaje čtyř zemí Nan-ningu odletí v úterý po obědě a v pátek je čeká úvodní duel s Uruguayí. "Obě tréninkové jednotky - dnes odpoledne i zítra dopoledne - absolvujeme tady na menším hřišti. A pak už v Číně na normálním hřišti," uvedl Jarolím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články