Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kolář: Důležité body, před repre pauzou jsme potřebovali vyhrát

Ačkoli fotbalisté Plzně v utkání se Zlínem nezvedali fanoušky ze sedadel jako ve čtvrtečním duelu Evropské ligy se Sportingem, připsali si výhru 1:0, která je pro ně velmi důležitá. Konečně na jaře v lize naplno bodovali a po předchozích třech ztrátách se uklidnili. Mají tak pohodu na práci během reprezentační přestávky.

Daniel Kolář
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Bylo znát, že se hraje o hodně. Nám se nepodařil vstup do jara, takže věřím, že tohle utkání nám hodně pomůže. Před repre pauzou jsme potřebovali vyhrát a jsme rádi, že se to povedlo," řekl kapitán Daniel Kolář.

"Rozhodující to sice není, protože je ve hře ještě spoustu bodů. Ale je to hodně důležité vítězství," přitakával Jan Kovařík. Právě oni dva zařídili těsnou výhru, když ve 12. minutě Kovařík utekl po levé straně a nahrál Kolářovi na jediný gól.

"Dostal jsem od Limby (Limberského) míč do křídla, šel jsem jeden na jednoho s bekem, který šel na jinou stranu, tak jsem to potáhl. Měl jsem tři hráče ve vápně a na mně bylo jednoho z nich trefit. A Koldu (Koláře) jsem trefil a ten to krásně uklidil," popisoval akci Kovařík.

Rychlý vedoucí gól umožnil Plzni se více zatáhnout a čekat na brejky, které se však Viktorii tentokráte nedařily. Naopak ve druhé půli získal Zlín půdu pod nohama a vytvořil si tlak, kterým sahal po remíze, ale obrana Plzně odolala.

"Byl to hodně těžký zápas, ve druhém poločase jsme nepodrželi míč, špatně jsme řešili přechodovou fázi a oni nás zatlačili, ale naštěstí jsme je až na jeden odražený míč skoro do ničeho nepustili. Takže vzadu nula a spokojeně odjíždíme domů se třemi body," řekl Kovařík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články