Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pražské derby bez vítěze potěšilo Plzeň, která zvýšila náskok. Jablonec srazil Jihlavu

Derby, jak má být, se hrálo v Praze na Letné. Favorit ze Slavie vypadal v poločase na ručník, ale nakonec si odvezl bod. Remíza potěšila vedoucí Plzeň, jejíž náskok se na jaře ztenčil a v neděli konečně vyhrála ve Zlíně. Nejúspěšnější celky jara se střetly v Jihlavě. Pátý zápas a pátou výhru po zimní pauze ale přidal jen Jablonec, který sestřelil domácí celek 4:0 a je už pátý před Spartou. K té se po výhře nad Teplicemi přiblížili na čtyři body i sedmí Bohemians. Dál se trápí Baník. Nepomohl ani nový kouč Páník a body z Ostravy vyváží dosud nevýrazná Dukla. Ani Boleslav s novým koučem Webrem nezáří a Slovácko veze domů remízu podobně jako Karviná.

Sport
zdroj: ČT4

Tabulka první fotbalové ligy (//sport/tabulky/132895-tabulka-a-rozpis-1-fotbalove-ligy/)

Sparta - Slavia 3:3
Derby pražských "S", víc v lize není. A takový fotbal s dramatickým rozuzlením i góly nezklamal ani v zimním počasí. Spartě jasně patřil první poločas, kdy dala tři góly a ještě jeden jí nebyl uznán zásluhou videorozhodčího, který přišel častokrát ke slovu. Slavia začala hrát po přestávce, kdy Sparta hrála víc na jistotu - to se jí nakonec nevyplatilo. Po zásahu videa v nastaveném čase Milan Škoda stanovil z penalty remízu 3:3.

Reportáž a ohlasy z utkání

Zlín - Plzeň 0:1

Konečně tři body. Oddechli si fotbalisti Plzně, kteří po porážce a dvou remízách v jarní části ligy poprvé vyhráli. Po vítězství ve Zlíně 1:0 mají na špici tabulky náskok devět bodů na druhou Slavii a k tomu odložený zápas s Ostravou k dobru. Rozhodl už ve 12. minutě gól Daniela Koláře. Zlín sice po přestávce zatlačil favorita, ale přesto prohrál čtvrtý ligový zápas za sebou a stále ho dělí jen dva body od pásma sestupu.

Reportáž a ohlasy z utkání

Jihlava - Jablonec 0:4
Souboj dvou nejlepších týmů jara skončil v Jihlavě debaklem domácích. Vysočina podlehla Jablonci 0:4 a poprvé po čtyřech zápasech nebodovala. Severočeši zejména zásluhou dvougólového Masopusta vyhráli šesté soutěžní utkání po zimní přestávce a atakují příčky zajišťující účast v evropských pohárech.

Reportáž a ohlasy z utkání

Baník Ostrava - Dukla Praha 1:2
Ani trenérská výměna fotbalistům Baníku Ostrava nepomohla. Slezané podlehli doma pražské Dukle 1:2 a znovu se přiblížili opětovnému pádu do druhé ligy. Na jaře získal Baník jediný bod a na čtrnáctou příčku má aktuálně osmibodové manko.

Reportáž a ohlasy z utkání

Mladá Boleslav - Slovácko 1:1
Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali v záchranářském duelu v rámci 21. kola první ligy se Slováckem 1:1. Domácí vedli od 32. minuty zásluhou Nikolaje Komličenka, ve druhém poločase ale dokázal svou osmou brankou v této sezoně vyrovnat Tomáš Zajíc.

Reportáž a ohlasy z utkání

Liberec - Brno 2:0
Dvěma góly rozhodl Matěj Pulkrab o výhře Liberce v úvodním zápase 21. kola fotbalové ligy mezi Libercem a Brnem. Liberecký útočník se trefil dvakrát už v prvním poločase a se šesti góly je nejlepším střelcem jarní části sezony. Slovan se minimálně do soboty dostal na třetí místo tabulky. Zbrojovka po druhé porážce za sebou zůstala na sestupové patnácté příčce.

Reportáž a ohlasy z utkání

Olomouc - Karviná 1:1

Sigma nevyužila zaváhání pražské Slavie a v domácím utkání proti Karviné brala pouze bod za remízu 1:1. Hanáci šli sice do vedení v 67. minutě po trefě Plška, ale o pouhé dvě minuty později zařídil vyrovnání Budínský. Olomouc tak nadále ztrácí na druhou příčku pět bodů, o bod se alespoň posunula před Jablonec na čtvrté místo. Karviná je po třech remízách v řadě devátá.

Reportáž a ohlasy z utkání

Bohemians 1905 - Teplice 2:0

Téměř tři roky čekali hráči Bohemians na výhru nad Teplicemi. Dočkali se v šestém vzájemném zápase, když soupeře sestřelili dvěma góly ve vršovickém Ďolíčku a na sedmém místě tabulky mají na svého posledního soupeře čtyřbodový náskok. O vítězství Bohemians rozhodli ve druhém poločase góly David Bartek a Lukáš Hůlka. 

Reportáž a ohlasy z utkání

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články