Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čech se může stát podesáté Fotbalistou roku, v nominaci je i Schick

Petr Čech se v anketě Fotbalista roku 2017 uchází o jubilejní desáté vítězství. Spolu s brankářem Arsenalu jsou v desetičlenné nominaci Antonín Barák a Jakub Jankto z Udine, Tomáš Vaclík z Basileje, Patrik Schick z AS Řím, Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie z Brém, Michael Krmenčík z Plzně, Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a Vladimír Darida z Herthy Berlín. Vítěz 53. ročníku ankety bude oznámen v pondělí v pražském Divadle na Vinohradech, přímý přenos sledujte od 21:35 na ČT 1 a webu ctsport.cz.

Vyhlášeni budou také nejlepší trenér, talent a fotbalistka. Mezi kouči se o prvenství uchází Václav Jílek z Olomouce, bývalý trenér Slavie Jaroslav Šilhavý a Pavel Vrba z Plzně.

Talentem roku se stane jeden z trojice Martin Graiciar z Liberce, Jankto a Michal Sáček ze Sparty. Mezi ženami o triumf usilují Eva Bartoňová s Kateřinou Svitkovou ze Slavie a Lucie Voňková z Bayernu Mnichov.

Čech ovládl poslední dva ročníky ankety, ve které o vítězi rozhodují trenéři a kapitáni prvoligových týmů, reprezentanti s minimálně 25 starty, vítězové uplynulých ročníků a zástupci médií a svazu.

Bývalý gólman Chelsea vyhrál hlasování už v letech 2008 až 2013 a také v roce 2005. Jeho vládu narušili pouze Tomáš Rosický (2006), Marek Jankulovski (2007) a naposledy David Lafata (2014).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články