Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hráčská fotbalová unie oslavila roční výročí. Chvála jde i od FAČR

První jubileum má za sebou Hráčská fotbalová unie. Před pár dny oslavila rok od vzniku, během něhož se stala jediným partnerem Fotbalové asociace ČR při jednání s hráči. V současnosti HFU usiluje o vstup do FIFPro, mezinárodní federace asociací profesionálních fotbalistů.

Zástupci Hráčské fotbalové unie. Zleva Milan Fukal, Ondřej Herzán, Zdeněk Šesták a Tomáš Hübschman
zdroj: HFU

Unie se během roku stala významným partnerem pro fotbalisty, kterým nabízí právní pomoc, zdravotní péči, vzdělává je a motivuje ke spoření. Pracuje s nimi také na prevenci v boji s dopingem a proti nelegálnímu sázení. V současnosti má přibližně 280 členů.

Během svého působení se HFU stala také jediným partnerem FAČR při jednáních s hráči a spolupráci si pochvaluje i generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

"Existence HFU je klíčová věc pro demokratické vnímání práv hráčů. Vzájemná jednání jsou věcná, vztah fotbalové asociace a unie hráčů je profesionální. HFU se jeví jako sebevědomý a důvěryhodný partner. Víme, že intenzivně pracuje také na svém ukotvení v mezinárodním fotbalovém prostředí, to může profesionálním hráčům u nás ještě více prospět," prohlásil. 

Právě do FIFPro by se unie ráda co nejdříve dostala. "Sledujeme jednotlivé národní hráčské asociace, hodně si bereme právě z Itálie. A především práci FIFPro, její vedení o naší činnosti pravidelně informujeme, jedná se o řadu dokumentů," říká Zdeněk Šesták, člen výkonného výboru HFU.

Radost z činnosti HFU, kterou podpořil i Pavel Nedvěd, má teké Tomáš Hübschman, patron celé unie. "Jsem rád, že jsme vnímáni jako seriózní partner pro sportovní instituce, pro kluby, pro lidi, kteří dělají fotbal a rozumí mu. A především pro samotné hráče," prohlásil.

Unie se kromě profesioálních hráčů věnuje také amatérům. Během roku tak zástupci HFU podnikli návštěvy v celé řadě klubů, připravili besedy s hráči, představili kompletní servis, který unie poskytuje.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články