Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Boleslav se po šesti nezdarech chytila, z Brna veze vysokou výhru

Ve druhém utkání pod novým koučem Jozefem Weberem se fotbalisté Mladé Boleslavi dočkali prvních bodů, když zvítězili v Brně vysoko 3:0. Ukončili tak neúspěšnou šnůru, která se zastavila na šesti ligových porážkách. Hosté dali všechny góly už v první půli, kdy se dvakrát trefil Jiří Valenta a po něm Lukáš Pauschek. Boleslav přeskočila Brno v tabulce a je dvanáctá. Zbrojovka ztrácí na soupeře bod a propadla se o skóre na sestupovou patnáctou příčku.

Utkání Brno - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Boleslav v předchozích čtyřech kolech neskórovala, ale dnes se prosadila už ve druhé minutě. Po pravé straně unikl Konaté, jeho centr smolně přiťukl Kijanskas k Valentovi, který ranou z voleje překonal brankáře Melichárka.

"Chtěli jsme začít aktivně. Bohužel jsme hned na začátku špatně vyřešili situaci. Byl tam prohraný souboj, Boleslav využila naši špatnou rozehrávku a z prvního rychlého protiútoku nám dala ve druhé minutě gól. Utkání jsme nemohli začít hůř," zlobil se brněnský obránce Milan Lutonský.

O chvíli později hlavičkoval domácí Krejčí, jeho pokus šel ale těsně mimo. Pak převzali iniciativu hosté a v 19. minutě zvýšili vedení opět díky Valentovi. Mladoboleslavský záložník zůstal volný na hranici malého vápna, odkud se nemýlil.

Valenta si připsal první dva ligové góly v mladoboleslavském dresu. "Vzhledem k tomu, že jsem toho zatím v Boleslavi mnoho neodehrál, tak to můžu rozhodně považovat za nejlepší zápas. Za dva góly jsem rád, ale chtěli jsme především vyhrát. A je jedno, kdo ty góly dal," řekl Valenta.

Brňané byli jako opaření a Boleslav dál útočila. Ránu Konatého ještě stačil konečky prstů vyškrábnout domácí brankář na roh, jenže po něm hosté znovu udeřili. Valentův centr si našel Pauschek a nikým neobsazen uklidil míč do sítě. Radoval se z první ligové trefy v kariéře. Domácí fanoušci vyprovázeli v poločase svůj tým do kabin pískotem.

Brněnský kouč Pivarník se snažil hru oživit střídajícím Škodou, jenž hned v úvodu půle udělal před Polačkem vítr. Centrem našel Bazeljuka, který měl před sebou prázdnou bránu, jenže se mu do jeho střely vložil Takács. Další dobrý pokus měl po centru Acosty hlavičkující Škoda, míč však přeletěl břevno.

Brno se snažilo, ale ukazovalo, proč má nejhorší útok v lize. Domácí se v závěru nemohli dostat k trvalejšímu tlaku a hosté si koncovku s přehledem pohlídali.

Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 0:3 (0:3)

Branky: 2. a 19. Valenta, 30. Pauschek. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Kříž. ŽK: Šušnjar, Kateřiňák (oba Boleslav). Diváci: 4122.

Brno: Melichárek - Sukup, Pavlík, Kijanskas, Lutonský - Polák (25. Sedlák) - Acosta, Kratochvíl (80. Pilík), Krejčí (46. Škoda), Juhar - Bazeljuk. Trenér: Pivarník.

Boleslav: Polaček - Pauschek, Takács, Šušnjar, Křapka - Hubínek, Jánoš - Konaté (68. Ladra), Valenta (86. Kateřiňák), Přikryl (75. Sus) - Komličenko. Trenér: Weber

Roman Pivarník (trenér Brna): "Odehráli jsme velmi špatný první poločas, navíc nám vůbec nevyšel úvod utkání, kde soupeř udeřil již ve druhé minutě. Mělo to vliv na naši psychiku. Navíc přišel druhý gól, po kterém jsme úplně ztratili jistotu. Začali jsme hrát, co jsme nechtěli. V ofenzivě to bylo bez improvizace, bez soubojů, bez dostupování. Ve druhém poločase jsme se herně zvedli, něco si v kabině řekli, ale nepřišel kvalitní centr, žádná větší šance, díky kterému bychom se dostali do hry. Jediné pozitivum byli diváci, kteří fandili celé utkání."

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi):  "Pro nás je to velmi důležité vítězství, na které jsme dlouho čekali. Přišlo v pravý okamžik. Výhra nám velice pomohla, ale nic nevyřešila. Stále je to v tabulce hodně těsné. V utkání rozhodla naše aktivita v prvním poločase, rychlé přechody do útoku a přesná zakončení. Dokázali jsme je vyřešit gólově a jsme rádi za důležité tři body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články