Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ultras PSG budili hráče Realu. Jsme schopni porazit jejich nejlepší verzi, věří Emery

První zápas v Madridu jim podle představ rozhodně nevyšel a tak se v odvetě osmifinále Ligy mistrů fotbalisté PSG budou muset ohánět. Tedy jestli chtějí ještě postoupit. Navíc při snaze smazat manko po úvodní porážce 1:3 francouzskému celku nepomůže ani největší hvězda týmu Neymar. Kouč Pařížanů Unai Emery, jenž v utkání hraje i o svoji budoucnost, ale nervozitě nepropadá a svěřencům věří. K úspěchu se domácím snažili pomoci dokonce i vlastní ultras. Přímý přenos utkání PSG - Real Madrid sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Unai Emery
zdroj: REUTERS autor: Stringer

Ať už v tu dobu spali, koukali na televizi nebo dělali cokoliv jiného, o půl druhé na fotbalisty Realu čekalo před utkáním s PSG nečekané překvapení. Přímo před jejich hotelem, kde se v Paříži zabydleli před střetnutím osmifinálové odvety, to na pár chvil začalo vypadat jak na Nový rok.

Za vším stála asi padesátka ultras domácího celku, která se poněkud netradičním a kontroverzním způsobem rozhodla pomoci svému celku. Před hotelem odpalovali světlice a dělobuchy při snaze probudit hráče Realu, aby byli během dne ospalí.

Jejich záškodnická akce ovšem dlouho netrvala, jelikož ochranka brzy zavolala policii, jež akci ukončila.  

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté PSG budou proti Realu bez Neymara

Akce se tak minula podle všeho účinkem. Trenér PSG Unai Emery i tak přes těžkou pozici před střetnutím zůstává optimistický. "Jsme schopni porazit nejlepší verzi Realu Madrid. Doufám, že jejich hráči budou všichni připraveni nastoupit, i když je mi jedno, kdo za ně bude hrát," popsal.

Bývalý kouč španělské Sevilly, jenž PSG převzal v létě 2016, ale není v kdovíjaké pozici. Doma sice Pařížané kráčí za jasným titulem, to je však pro ambiciózní celek málo. Hlavním cílem je úspěch v Lize mistrů, kde loni vypadli právě už v osmifinále. Případný další neúspěch by proto mohl stát Emeryho dokonce místo.

Médii dokonce proběhla informace, že snovým nástupcem bohatých majitelů by byl právě kouč španělského velkoklubu Zinedine Zidane. Emery ovšem zůstává zatím v klidu nebo spíše nedává na sobě tlak znát a před střetnutím je sebevědomý.

"Je to pro nás velký zápas ve všech aspektech. Liga mistrů je náš největší cíl a je to velký moment jak pro klub, tak i celou Francii. Víme, že jsme schopni vyhrávat i proti nejlepším týmům světa," řekl.

Emerymu situaci neusnadňuje každopádně ani zranění největší hvězdy týmu Neymara, jenž si nějaký čas nezahraje. Na druhou stranu kádr Pařížanů je plný hvězd a s náhradou za Brazilce, jenž je občas kritizovaný za přílišný individualismus, by zase tak strašný problém mít neměl. Jeho post podle všeho zaujme Ángel Di María. 

Dobrou zprávou je pak to, že v sestavě by neměl chybět další hvězdný křídelník Kylian Mbappé, jenž laboroval s lehkým zraněním. "Kromě Neymara jsou připraveni všichni. V pondělí trénovali Marquinhos, Verratti, Mbappé i Cavani. Jenom Pastore chyběl, ale věřím, že bude ok," popsal Emery a dodal: "Soustředíme se na výkon na nejvyšší úrovni po celý duel. Chceme ze sebe dostat to nejlepší k poražení Realu."

Pro španělského trenéra splnění těchto plánů bude extrémně důležité. V opačném případě to totiž mohou být jeho poslední cíle na lavičce PSG.

Zdroj
ČT sport, football-espana.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články