Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Jihlavský "restart" nekončí, proti Teplicím zářil kanonýr Ikaunieks

Jarní obrození fotbalistů Jihlavy nezastavily v 19. kole nejvyšší soutěže ani Teplice. Vysočina už v 7. minutě vedla 2:0 a vykročila za třetím vítězstvím za sebou, po kterém opustila sestupové pásmo. Konečný výsledek 3:1 orámoval dvěma góly lotyšský útočník Davis Ikaunieks. 

Davis Ikaunieks se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Jihlava se ujala vedení už ve třetí minutě. Po přihrávce Ikauniekse skóroval Fulnek, který využil zaváhání brankáře Diviše, udělal mu kličku a poslal míč do prázdné brány. O čtyři minuty později už Vysočina vedla 2:0 zásluhou nejlepšího domácího střelce Ikauniekse.

Lotyšský forvard mohl chvíli nato přidat z penalty třetí branku, ale Diviš jeho střelu doprostřed chytil. Ikaunieks se o chvíli později přece jen podepsal pod třetí gól, ale na druhé straně. Ve vápně fauloval Krále a Hora z pokutového kopu snížil - 1:2.

Náladu si však domácí kanonýr spravil ještě před přestávkou, když ve 44. minutě zvýšil na 3:1. Ikaunieks si rychle zpracoval centr z poloviny hřiště od Ljovina, míč si přehodil na pravou nohu a sedmou brankou v sezoně stanovil poločasové skóre.

Po přestávce už se Jihlava zaměřila mnohem víc na obranu a Teplice si proti zhuštěnému bloku nevěděly rady. Hra se odehrávala prakticky jen před oběma šestnáctkami, takže dlouho byla největší šancí druhé půle situace Ikaunieksova nepřesná hlavička ze 47. minuty.

Vysočina, které po podzimu patřila poslední příčka, nakonec navázala na nečekané skalpy vedoucí Plzně i tehdy druhé Slavie a na jaře je stále stoprocentní. V neúplné tabulce se z předposlední příčky posunula na dvanácté místo a od pásma sestupu ji dělí tři body.

19. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - FK Teplice 3:1 (3:1)

Branky: 7. a 44. Ikaunieks, 3. Fulnek - 27. Hora z pen. Rozhodčí: Houdek - Paták, Podaný. Bez karet. Diváci: 2159.

Jihlava: Rakovan - Vaculík, Tlustý, Buchta, Schumacher - Fulnek, Ljovin, Urblík (85. Štěpánek), Zoubele (72. Holík) - Dvořák, Ikaunieks (90. Klíma). Trenér: Svědík.

Teplice: Diviš - Hyčka, Král, Čmovš, Rezek - Kučera, Soungole - Trubač (46. Červenka), Hora (84. Haljeta), Vošahlík (75. Díaz) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Martin Svědík (trenér Jihlavy): "Měli jsme výborný vstup do utkání z hlediska útočné fáze. S některými defenzivními prvky jsem nebyl moc spokojený, ale co se týče ofenzivy, tak to byl opravdu skvělý vstup, protože jsme vstřelili dva rychlé góly. Bohužel jsme neproměnili penaltu, to nás poznamenalo a vyústilo to ve zbytečnou penaltu, kterou soupeř proměnil a korigoval výsledek. Hlavně v první půli jsme měli sílu směrem dopředu a pořád jsme věřili, že nějakou branku ještě vstřelíme, protože jsme tam měli plno hezkých akcí a korunovali jsme to třetí brankou, která byla pro vývoj utkání nesmírně důležitá. Nechceme dostávat hodně branek, takže ne, že bychom se v druhém poločase soustředili na bránění, ale chtěli jsme hrát aktivně, soupeře napadat, nicméně to se dařilo prvních deset minut. Pak už se hra odehrávala jen mezi dvěma šestnáctkami a zápas jsme dohráli do vítězného konce."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Myslím si, že domácí zvítězili zaslouženě. Klíčové bylo, že jsme v prvním poločase dostali tři branky, což bylo vražedné. Pak bylo složité s výsledkem ve druhé půli něco dělat. Dostali jsme dvě rychlé branky, pak jsme se sice gólem dostali do hry, ale těsně před přestávkou jsme inkasovali potřetí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články