Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vedoucí Neapol nadělovala v Cagliari, uspělo i Lazio a oba milánské kluby

Ve stylu hodném lídra soutěže zvítězila Neapol na stadionu Cagliari. "Partenopei" excelovali a slavili zisk plného počtu bodů po výsledku 5:0. Zápas druhého Juventusu s Atalantou byl kvůli sněhové nadílce odložen. Vůbec první letošní start v základní sestavě AS Řím si připsal Patrik Schick, a na hřišti byl vidět. "Giallorossi" ovšem nezvládli domácí zápas s AC Milán a prohráli 0:2. To Inter zaznamenal vítězství 2:0 nad Beneventem. Nezaváhalo ani třetí Lazio, které dalo ještě o jeden gól více v Sassuolu.

Marek Hamšík z Neapole slaví vítězství v Cagliari
zdroj: REUTERS autor: Alberto Lingria

Čtyři dny po vyřazení z Evropské ligy se o pět gólů Neapole podělilo pět hráčů. Nejlepší střelec týmu Mertens se v tomto ligovém ročníku trefil pošestnácté. Hostující celek dostal na konci úvodní půlhodiny do vedení Callejón, ve druhém poločase pak skórovali ještě Hamšík, Insigne z penalty a Rui.

Schick porážce "Vlků" nezabránil

Schick dostal šanci v zahajovací jedenáctce AS Řím poprvé od 30. prosince, na hrotu útoku nahradil bosenského útočníka Džeka. V prvním poločase se odchovanec pražské Sparty ukázal nejprve v 24. minutě, jeho střelu z voleje brankář Donnarumma vyrazil, případný gól by ale stejně neplatil kvůli ofsajdu. V závěru poločasu si Schick pohrál se dvěma hráči milánského klubu a probil se do vápna, kde ale proti němu včas skluzem zasáhl Bonucci.

Po změně stran ale začali úřadovat hosté. Nejprve krátce po přestávce patičkou efektně zakončil talentovaný Cutrone a čtvrt hodiny před koncem přehodil gólmana Alissona po Kaliničově pasu za obranu Calabria. Blízko trefě byl také Kalinič, proti němu ale brazilský brankář zasáhl včas.

Zklamaní Edin Džeko a Patrik Schick
zdroj: Reuters autor: MAX ROSSI

Lazio otevřelo skóre brzy po začátku zápasu, už v sedmé minutě se prosadil povedenou technickou střelou srbský záložník Milinkovič-Savič. Po půlhodině hry zvýšil na 2:0 nejlepší střelec Lazia Immobile z pokutového kopu, nařízeného po Pelusově ruce.

Hned po změně stran vstřelil druhý gól v zápase Milinkovič-Savič a chvíli poté obdržel červenou kartu domácí útočník Berardi. Ani Lazio ale nedohrálo v kompletní sestavě, neboť byl vyloučen Marušič. Sassuolo čeká na vítězství už osm zápasů.

Záložníci Antonín Barák a Jakub Jankto nechyběli v základní jedenáctce Udine na hřišti Sampdorie Janov a druhý jmenovaný měl dokonce první šanci zápasu, přesto se museli smířit s porážkou 1:2 a z posledních čtyř duelů získali jediný bod. Domácí několikrát zachránila branková konstrukce.

Záchranářský duel mezi Crotone a Spalem Ferrara skončil výhrou hostů 3:2. V nominaci domácího týmu chyběl stoper Stefan Simič. Spal vyhrál po osmi zápasech. Předposlední Hellas Verona překvapivě porazil FC Turín 2:1.

Inter se proti poslednímu týmu tabulky těžko prosazoval, až v 66. minutě využil standardní situaci Škriniar. Slovenský reprezentant dal už čtvrtou branku v sezoně a je nejlépe střílejícím obráncem italské ligy. Za tři minuty po další standardní situaci zvýšil Ranocchia a milánský celek už výhru nepustil.

V druhém utkání vyhrála Boloňa rovněž 2:0 nad Janovem. Za vítěze tentokrát český reprezentant Ladislav Krejčí nenastoupil.

Výsledky 26. kola Serie A

Boloňa - FC Janov 2:0 (49. Destro, 72. Falletti), Inter Milán - Benevento 2:0 (66. Škriniar, 69. Ranocchia), Crotone - Spal Ferrara 2:3 (49. a 86. Budimir - 37. Antenucci, 51. Šimič, 60. Paloschi), Fiorentina - Chievo 1:0 (6. Biraghi), Hellas Verona - FC Turín 2:1 (12. a 77. Valoti - 49. Niang), Sampdoria Janov - Udine 2:1 (35. Silvestre, 83. Zapata - 90.+5 vlastní Silvestre), Sassuolo - Lazio Řím 0:3 (7. a 47. Milinkovič-Savič, 31. Immobile z pen.), AS Řím - AC Milán 0:2 (48. Cutrone, 74. Calabria), Cagliari - Neapol 0:5 (29. Callejón, 42. Mertens, 61. Hamšík, 72. Insigne z pen., 90. Rui).

Zápas Juventus Turín - Bergamo byl odložen kvůli sněhu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články