Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Koho chtějí střelci? Krmenčík Arsenal, Čermák tým z Anglie nebo Španělska

Útočník Plzně Michael Krmenčík dal Plzni klid vedoucím gólem, který se nakonec stal i vítězným, a Aleš Čermák dorazil Partizan Bělehrad gólem v nastaveném čase. Oba se tak zasloužili o postup do osmifinále Evropské ligy a už se těší na páteční los.

Michael Krmenčík a Aleš Čermák
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Jsem šťastný, postupujeme," řekl Krmenčík. Od pátečního losu, který Plzni určí dalšího soupeře, si slibuje celek z britské metropole. "Já bych si přál někoho z Londýna, Arsenal by byl fajn. Asi je to moc velký oříšek, ale nic není nemožné. Myslím, že fotbal je takový, že se dá hrát s každým a každý se dá porazit," konstatoval český reprezentant.  

A jak viděl Krmenčík svůj gól do branky Partizanu? "Hejdis (Hejda) mi dával dobrý balon za obranu, na dlouhou nohu jsem si to zpracoval a prsama přistrčil dopředu. Chtěl jsem to propálit na zadní tyč, což se mi povedlo. Dal jsem to pod gólmanem a asi to byl gól hezký," popsal situaci plzeňský útočník.  

Podle něj utkání zvládli výborně takticky. "Měli jsme jasně danou taktiku od trenéra (Pavla Vrby) a takhle asi ten zápas měl vypadat. Nevěděli jsme, s čím na nás soupeř vyrukuje. Asi jsme si to trošku pohlídali a zaslouženě vyhráli," prohlásil. "První zápas asi byli trošku lepší než my, ale tady jsme doma v Plzni a bude to tu mít s námi těžké asi každý," dodal Krmenčík.  

Čermák: To se musí dávat 

Třiadvacetiletý Čermák se trefil ve vyřazovací části Evropské ligy poprvé. A moc těžké to neměl. "Měl jsem de facto prázdnou bránu, to se musí dávat," řekl. "Gólman byl venku a já se jen snažil si hlídat úroveň Milánka, aby to nebyl ofsajd. Povedla se nám brejková situace a já jsem moc rád, že jsem gólem pomohl týmu k postupu. Moc branek jsem tady zatím nedal, takže si gólu hodně cením," radoval se Čermák ze své druhé soutěžní trefy v plzeňském dresu.   

Výhru Viktorie označil za zcela zaslouženou. "Celý zápas jsme hráli velice dobře, soupeře jsme až na jednu střelu po odraženém balonu vůbec do ničeho nepustili. Z pohledu celého týmu jsme dnes předvedli velice dobrou defenzivu. Měli jsme průběh celou dobu pod kontrolou," pochvaloval si Čermák.  A koho by chtěl v osmifinále on? "Postup je obrovský úspěch. Je mi v podstatě jedno na koho narazíme, možná nějaký španělský tým nebo anglický," dodal sparťanský odchovanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články