Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jasný favorit není, ale my jsme ve výhodě, říká před odvetou trenér Vrba

Po remíze 1:1 v Srbsku jsou fotbalisti Viktorie Plzeň blízko třetí účasti v osmifinále Evropské ligy. To ale musí ještě potvrdit na svém stadionu, kde je čeká od 19:10 Partizan Bělehrad, který přijel do Plzně také o postup zabojovat. Zápas můžete sledovat živě na ČT2 nebo na webu ctsport.cz.

Hrošovský a Jevtovič
zdroj: AP Photo autor: Darko Vojinovic

Celek trenéra Pavla Vrby sice suverénně vládne české lize, ale v Bělehradě zachránil remízu až zlepšeným výkonem v závěru. Dál ho může poslat i plichta 0:0. Plzeňský kouč se však pozici favorita vyhýbá. "Nemyslím si, že můžeme po prvním zápase říct, kdo je v odvetě jasný favorit. Na druhou stranu výsledek 1:1 je pro nás hodně zavazující a doufám, že ho potvrdíme doma. Určitě to ale nebude nic jednoduchého," řekl.  

Plzeňští remizovali i ve druhém soutěžním utkání tohoto roku, když v hráli 0:0 v Olomouci. Partizan se na odvetu naladil lépe a v srbské nejvyšší soutěži porazil Mladost Lučani 2:1.

"Myslím, že to bude hodně podobné prvnímu utkání. Oba soupeři budou čekat na chybu. My jsme dali v Bělehradě gól a oni teď potřebují k postupu skórovat. To je pro nás asi momentálně výhoda," konstatoval Vrba.    

Viktoria v tomto ročníku Evropské ligy na svém stadionu vyhrála všechny tři zápasy ve skupině i předkolo proti Larnace s celkovým skóre 12:3. Ovšem v srpnové odvetě třetího předkola Ligy mistrů tu s bukurešťským FCSB nepotvrdili plzeňští hráči slibný výsledek 2:2 z Rumunska a po prohře 1:4 vypadli.  

Plzeňské obraně v Bělehradu dělali problémy útočníci Seydouba Soumah a Léandre Tawamba. "Každý je trošku jiný. Hrotový útočník Tawamba je důrazný a pro ně asi klíčový ofenzivní hráč, protože střílí většinu gólů Partizanu. Soumah je spíš takový mrštný, rychlý. Měl tam jednu šanci po průniku. Naši hráči na to upozorňováni jsou a samozřejmě víme, co nás čeká," řekl Vrba.

Partizan věří, že si v Plzni může vybojovat postup. "Myslím, že to bude otevřený zápas, protože Viktoria hraje doma ofenzivní fotbal. Čeká nás silný soupeř, kterého respektujeme, ale i my jsme silný tým a uděláme pro postup všechno," uvedl na webu srbského mistra Tawamba, jenž v Bělehradě vstřelil úvodní gól.  

I když fanoušci Partizanu patří mezi nejrizikovější v Evropě, v úvodním zápase nedělali větší problémy, přesto budou i na plzeňském stadionu platit zvýšená bezpečnostní opatření včetně kontrol osobních dokladů.

Nový Fotbal fokus podcast i o tom, jestli Plzeň zvládne postoupit do osmifinále Ligy mistrů

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články