Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Dočkal chce do Philadelphie, Číňané ho na roční hostování uvolní

Z Číny do Spojených států amerických se nejspíš bude brzy stěhovat fotbalový reprezentant Bořek Dočkal. Podle isport.cz je už zkušený záložník v Pensylvánii, kde má podepsat smlouvu s celkem Philadelphia Union z MLS.

Bořek Dočkal v dresu Che-nan Ťien-jie
zdroj: ČTK/AP/ autor: Dong daxiaochao

Podle hráčova agenta Viktora Koláře, který je s devětadvacetiletým fotbalistou nyní v zámoří, o Dočkala ve Philadelphii dlouho usilují. "V Číně však dlouho nechtěli o jeho uvolnění ani slyšet. Nakonec se nám po dlouhých jednáních podařilo domluvit se na možnosti ročního hostování," uvedl v tiskové zprávě hráčův zástupce. Nicméně hráče ještě čeká lékařská prohlídka i jednání o finální podobě případného kontraktu s americkým klubem.

Před koncem podzimní části sezony se v Česku spekulovalo i o Dočkalově návratu do tuzemské ligy, kde Sparta hledala náhradu za Tomáše Rosického, který se rozhodl kvůli zdravotnímu stavu ukončit kariéru. Ovšem italský kouč Andrea Stramaccioni s Dočkalem ve svých plánech nepočítal.

V cestě jistě stála i záložníkova cena, který odešel do Číny za 230 milionů korun a ve smlouvě tam má roční plat osmdesát milionů. Tyhle závazky nejspíš bude muset převzít nyní v případě dohody i americký celek.

O tom, že by Dočkal rád změnil působiště, se polemizuje delší dobu. Hlavním důvodem má být nespokojenost jeho manželky se životem v Číně. Tam s týmem skončil v šestnáctičlenné soutěži na čtrnáctém místě, tedy těsně nad sestupovými pozicemi. V tamní lize v uplynulé sezoně nastoupil za celek Ťien-jie ve třiadvaceti zápasech a dal čtyři góly. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články