Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Juventus vyhrál derby, ale pořád číhá na chybu Neapole. Lazio zabralo

Hubené, vydřené a těsné, ale o to sladší vítězství 1:0 vybojovali fotbalisté Juventusu v derby s městským rivalem FC Turín a i po svém devátém vítězství v Serii A v řadě zůstávají o bod za vedoucí Neapolí. Tým Maurizia Sarriho zvítězil ve svém domácím utkání nad Spalem Ferrara 1:0. Po třech porážkách se dočkalo vítězství Lazio a porazilo 2:0 sestupem ohrožený Hellas Verona

Slavící fotbalisté Juventusu
zdroj: Reuters autor: MASSIMO PINCA

O vítězství Juventusu 1:0 nad Turínem rozhodl v 33. minutě Alex Sandro. Utkání přitom nezačalo pro Juventus dobře. Po srážce s gólmanem Siriguem se zranil argentinský kanonýr Higuaín, a přestože se pokusil pokračovat, po čtvrthodině jej musel nahradit Bernardeschi.

Právě čtyřiadvacetiletý italský reprezentant připravil jediný gól, když před bránu předložil míč Sandrovi, který už měl se zakončením lehkou práci. Další branku už zápas nepřinesl, neprosadil se ani Paulo Dybala, který v 66. minutě nastoupil po měsíc a půl dlouhé pauze zaviněné zraněním.

Domácí prohráli po sedmi zápasech, vůbec poprvé pod vedením trenéra Waltera Mazzarriho. Juventus bodoval ve 12. utkání po sobě, dohromady v nich inkasoval jedinou branku.

Neapol vedla od šesté minuty

Favorizované Neapoli se vydařil start utkání a už od šesté minuty vedla nad Spalem Ferrara, když se po povedené kombinaci po zemi prosadil Allan. Pro brazilského záložníka to byl čtvrtý zásah v sezoně, čímž překonal svůj dosavadní nejlepší počin v Serii A, kde působí od ročníku 2012/13.

V 65. minutě se domácí radovali podruhé po Hamšíkově hlavičce, avšak předčasně, neboť rozhodčí po zkontrolování videa rozklíčoval ofsajd. Přesto hosté nedokázali zareagovat a poslední tři duely prohráli bez vstřelené branky.

Jankto s Barákem Udine nepomohli

Rozhodující gólový moment v utkání Udine s AS Řím přišel v 70. minutě. Cengiz Ünder převzal míč na hranici šestnáctky a napálil míč prudkou ránou přesně k tyči. Dvacetiletý turecký křídelník dal za poslední tři ligové zápasy čtyři góly.

V nastaveném čase pojistil Římanům třetí výhru v řadě střídající Diego Perotti. AS porazilo Udine v posledních deseti vzájemných ligových zápasech, což je jeho nejdelší šňůra proti jednomu soupeři v Serii A.

Inter Milán prohrál v Janově 0:2 a přišel o šestizápasovou sérii bez prohry. O výsledku rozhodla kuriózní situace z 45. minuty. Nikým neatakovaný Škriniar trefil při odvracení centru svého spoluhráče Ranocchiu, od něhož se míč odrazil do vlastní sítě. Po hodině hry přidal druhý gól Janova zkušený makedonský útočník Panděv.

V posledních deseti vzájemných zápasech těchto dvou klubů vždy vyhrál domácí tým. Inter může přijít o čtvrté místo, Janov zůstává po třetí výhře za sebou dvanáctý.

Lazio se po zaváhání Interu Milán v Janově posunulo na čtvrté místo v tabulce. Immobile si vylepšil bilanci na 22 gólů v sezoně a vede tabulku střelců už o čtyři branky před Maurem Icardim z Interu. Verona zůstala předposlední s pětibodovou ztrátou na pozice znamenající záchranu.

Ladislav Krejčí odehrál za Boloňu posledních dvacet minut zápasu se Sassuolem. Domácí vyhráli 2:1 a po třech prohrách bodovali, Sassuolo na vítězství čeká už sedm utkání. Benevento porazilo 3:2 Crotone, o čemž minutu před koncem rozhodl Diabaté, který v kádru nováčka hostuje z tureckého Osmanliporu. Stoper Stefan Simič za Crotone nenastoupil.

AC Milán se mohl proti Sampdorii Janov rychle dostat do vedení, v sedmé minutě ale Rodríguezovu penaltu chytil gólman Viviano. O chvíli později se svěřenci Gennara Gattusa přece jen radovali, když po Calabriově pasu povedeně zakončil z druhé vlny nabíhající Bonaventura. V závěru poločasu dopravil míč do sítě též domácí stoper Bonucci, po konzultaci s videorozhodčím ale sudí jeho branku neuznal kvůli ofsajdu.

V druhé půli mohl přidat druhý zásah Bonaventura, trefil však břevno. V závěru mohl vyrovnat Caprari, který však po Quagliarellově přihrávce v gólové šanci minul branku. AC Milán tak prodloužil sérii bez porážky na sedm utkání, janovský celek podlehl po pěti zápasech.

Výsledky 25. kola Serie A:

Udine - AS Řím 0:2 (70. Ünder, 90.+1 Perotti), Benevento - Crotone 3:2 (37. Sandro, 65. Viola, 89. Diabaté - 11. Crociata, 73. Benali), Boloňa - Sassuolo 2:1 (12. Poli, 88. Pulgar - 38. Babacar), Neapol - Spal Ferrara 1:0 (6. Allan), Chievo - Cagliari 2:1 (74. Giaccherini, 76. Inglese - 82. Pavoletti), FC Janov - Inter Milán 2:0 (45. vlastní Ranocchia, 59. Panděv), FC Turín - Juventus Turín 0:1 (33. Sandro), AC Milán - Sampdoria Janov 1:0 (14. Bonaventura), Lazio Řím - Hellas Verona 2:0 (56. a 60. Immobile).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články