Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Kdo s novým trenérem začne lépe? Poslední Jihlava doma přivítá druhou Slavii

Jarní část nejvyšší ligy je tady. V sobotu je na programu šest zápasů, z první pětice tabulky se ale představí pouze Slavia, která startuje novou éru pod trenérem Jindřichem Trpišovským. Soupeřem druhého celku soutěže bude Jihlava, na jejíž lavičce čeká ostrá premiéra zase na Martina Svědíka. Přímý přenos utkání sledujte na ČT2 od 16:20.

Sport
zdroj: ČT4

V tabulce je od sebe dělí 14 míst a 22 bodů. Slavia a Jihlava přesto přes zimu měly jednu věc společnou, rozhodly se udělat změnu na trenérské pozici. U Pražanů Jaroslava Šilhavého nahradil Jindřich Trpišovský, ve Vysočině zase Martin Svědík vystřídal Ivana Kopeckého. Oba kluby by tak do jara chtěly pod novým vedením vstoupit co nejlépe.

Favorit utkání je ale jednoznačný. Slavia nad Jihlavou vyhrála poslední tři vzájemné zápasy, naposledy v poháru na Vysočině triumfovala 3:1 a stejný výsledek by chtěla vybojovat i v sobotu.

Jistým otazníkem ale zůstává, s jakou formou Pražané do jara vstoupí. Kromě Trpišovského v Edenu proběhla i celá řada dalších změn včetně příchodu nových posil. Navíc nový kouč praktikuje zcela jiný styl fotbalu, na který si hráči teprve zvykají.

Jak bude vypadat na jaře boj o čelo tabulky? Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

"Vstup do jara vždy přináší velké očekávání. Dlouho se nehrál soutěžní zápas, všichni se těší. Ať je to proti komukoliv, první zápas je vždy takový nervózní, protože vstup je důležitý. Jedeme tam s tím, že chceme předvést to, na čem jsme šest týdnů pracovali. Aby byly vidět nějaké charakterické rysy, jak chceme hrát. A samozřejmě výsledkově uspět," prohlásil odhodlaně Trpišovský, jehož však zase tolik netěší, že první duel se hraje právě s Jihlavou.

"Jihlava není moje oblíbená destinace, nedařilo se nám tam s Libercem a ještě s Viktorkou (Žižkov) jsme tam hráli 3:3. Říkal jsem hned první den, že začátek je pro mě takový křest ohněm. Ale je to nejlepší čas na to to změnit," dodal.

Jihlava je v utkání jasný outsider, který může jen překvapit. Na druhou stranu všech 10 bodů, které získala, vybojovala doma a trenér Svědík doufá, že na úvod jara se jeho svěřencům povede velké překvapení.

"Slavia prochází, stejně jako my, procesem sehrávání a zvykání na nové herní prvky. Je jasné, že individuální kvalita našeho soupeře je daleko vyšší. Ale má také nějaké slabiny, které budeme chtít využít. Favorit v tomto duelu je jasný, chceme ale být rovnocenným soupeřem," řekl.

Oba týmy kromě dobrého vstupu do jara mají v utkání i velkou motivaci pro vývoj v tabulce. Jihlava potřebuje nutně bodovat, aby se pokusila co nejdříve opustit pásmo sestupu. Slavia by zase ráda vyvinula tlak na vedoucí Plzeň i na soupeře, s nimiž v současnosti bojuje o druhé místo, kteří hrají až v neděli.

Nového trenéra představí i Jablonec, Petr Rada ho povede do souboje s jeho bývalými Teplicemi. Sobotní program nabídne i duely Zlína s Duklou, Bohemians Praha 1905 s Brnem, Mladé Boleslavi s Karvinou a také důležitý záchranářský souboj posílené Ostravy se Slováckem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články