Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Čekal jsem horší porodní bolesti, říká Trpišovský ke změně hry Slavie

Nový trenér slávistických fotbalistů Jindřich Trpišovský čekal, že změnu herního pojetí během zimní pauzy budou provázet větší porodní bolesti. K ideálu je podle něj ještě daleko, ale to, že hráči přijali nový styl za svůj a v posledních týdnech se hodně zlepšili, ho těší. Před startem do jara má jasno o osmi postech v základní sestavě.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Řekl bych, že ty porodní bolesti jsou menší, než jsem předpokládal. Jsem rád, že jsme v přípravě hráli s těžkými soupeři, protože pak je šance si chyby, které jsme udělali, ukázat na videu. I proto jsme ty přípravné zápasy hráli trochu vabank, dali jsme v sedmi zápasech přes 20 gólů a něco přes 17 jich dostali," řekl Trpišovský, který přišel v zimě z Liberce za odvolaného Jaroslava Šilhavého.

Hlad fotbalistů po hře a rychlost vstřebávání informací ho těší. "Jsem spokojený, jak tým k tomu přistupoval, jak se chtěl zlepšovat. Hráči se hodně snaží, hodně na sobě pracují. Cítím z hráčů, že se chtějí učit," pochvaloval si kouč druhého týmu ligové tabulky.

Během jarní sezony by měl změnu herního stylu s mužstvem dokonale vyladit. "Nejsme kouzelníci, abychom teď řekli, že jsme připraveni na 100 procent. Změn je hodně, styl je hodně náročný. Někteří hráči se s tím nesetkali," řekl Trpišovský. Další porodní bolesti ještě očekává.

Jindřich Trpišovský:

"Nesmíme z toho uhnout, musíme to vypilovat, nesmíme se nechat zdeptat nějakým neúspěchem. Nějakou chvilku to bude trvat. Proto jsme každý den hodinu u videa, chyb je zatím dost. Poznáme to podle videí, až budeme stoprocentně připraveni, video bude deset minut. Nejvíc nás ještě trápí zakládání útoků."

Hráči mu ale dělají v posledních dnech radost. "Před 14 dny byli někteří z nich daleko k optimální formě, ale ti shodou okolností za tu dobu udělali největší progres. Někteří hráči šli do soustředění s handicapem, třeba Eduard Sobol nerozumí ani česky ani anglicky. Právě tyhle věci jsme se snažili vychytat," podotkl Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia v pětigólové přestřelce zdolala v přípravě Baník

O základní sestavě pro jarní premiéru v Jihlavě ještě nemá úplně jasno. V sobotní generálce v Ostravě (3:2) začali jen na lavičce cizinci Danny, Michael Ngadeu a Miroslav Stoch. "Netajili jsme se tím, že bychom časem změnili rozestavení, chtěli bychom i v rámci utkání přecházet z jednoho do druhého. Přišli noví hráči, chtěli jsme hrát 3-5-2, ale od toho jsme museli zatím ustoupit, potřebujeme do sebe nejdřív vstřebat základní principy hry. V průběhu jara se k tomu ale určitě chceme vrátit," řekl kouč. 

"Zatím budeme hrát na čtyři obránce a dva útočníky, nebo jeden hrot a jeden podhrot. Momentálně jsme přesvědčeni o osmi postech, na třech postech vybíráme. Rozhodně bych neřešil, jestli cizinci, kteří generálku nehráli od začátku, mají do základu dál nebo ne. Nerozlišuju tým na starší a mladší, Čechy a cizince, jsme prostě jeden tým. Když někomu bude 46 let jako Jágrovi a bude hrát dobře, tak nastoupí," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články