Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jako Neapol v roce 2013, měří Vrba soupeře z Bělehradu

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba považuje Partizan Bělehrad za mimořádně silného soupeře. Před čtvrtečním zápasem 2. kola Evropské ligy srbského mistra přirovnal například k Neapoli, kterou Viktoria vyřadila ve stejné fázi soutěže před pěti lety. Plzeň postoupila do osmifinále Evropské ligy dvakrát z předchozích tří pokusů. V roce 2013 Viktoria s Vrbou na lavičce vyřadila Neapol po výhrách 3:0 venku a 2:0 doma.

Pavel Vrba na tiskové konferenci
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Zápas s Neapolí byl nějaký začátek cesty, která trvá dlouho a bude, doufám, ještě trvat dlouho. My se chceme ukázat dobře i tady v Bělehradě a doufám, že se nám to podaří. Samozřejmě respektujeme obrovskou sílu Partizanu a víme, že nás čeká stejně těžký soupeř, jakým byla třeba Neapol před pěti lety," řekl Vrba.

Považuje Partizan za srovnatelný i s bukurešťským FCSB, s nímž Plzeň loni v létě hrála v kvalifikaci Ligy mistrů a na podzim znovu ve skupině Evropské ligy. "V momentě, kdy se Partizan chytne herně a bude dominovat, je schopen porazit kohokoliv. Budeme chtít jim to znepříjemnit, budeme chtít být také aktivní. Hlavně budeme chtít uhrát takový výsledek, abychom měli v Plzni šanci postoupit," uvedl bývalý kouč české reprezentace.

V jakém stavu je Plzeň před dvojzápasem v Partizanu a co bude na soupeře platit? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast!

Partizan na kyperském soustředění podlehl 1:2 Liberci a porazil 2:0 Teplice, Vrba ale spíš vycházel ze soutěžních duelů. "Pro mě byly důležitější zápasy Evropské ligy a třeba derby s Crvenou zvezdou Bělehrad. Co se týká samotné přípravy, tak stejně jako my ve spoustě zápasů točili sestavu, zkoušeli hráče. Z tohoto pohledu máme přehled o celém jejich kádru, ale rozhodující věci jsou spíš v těch soutěžních utkáních," uvedl kouč prvoligového lídra.

Ani jeden tým není rozehraný. Uvidíme, kdo bude lepší

Oba týmy čeká premiérové soutěžní utkání v letošním roce, jarní část české i srbské ligy startuje až na konci týdne. "Určitě je lepší, když hrajete takhle těžké zápasy, když jste rozehraní. Ale pro obě mužstva je to stejné, což je možná dobře. Uvidíme, kdo bude líp připravený," konstatoval Vrba.

Těší se na bouřlivou kulisu na stadionu Partizanu, na který by mělo zavítat zhruba 15 tisíc diváků. "Jak pro hráče, tak i pro mě je lepší, když to má nějakou úroveň, než když je na stadionu třeba sto diváků. Já tu atmosféru mám také hodně rád," podotkl Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy