Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Barákovi neuznali gól, Neapol otočila proti Laziu a nasázela mu čtyři góly

Těsný souboj o první místo v italské lize pokračuje. Jak vedoucí Neapol, tak i druhý Juventus  ve 24. kole vyhráli a rozdíl mezi nimi nadále zůstává bod. Lídr soutěže doma otočil střetnutí s Laziem Řím a triumfoval 4:1. Obhájce titulu zase zdolal Fiorentinu na její půdě 2:0. Smolný zápas prožil Antonín Barák. Záložník Udinese vstřelil branku, kterou mu sudí po poradě s videorozhodčím neuznal. Jeho tým nakonec padl 0:2.

Fotbalisté Neapole se radují s vlastními fanoušky
zdroj: REUTERS autor: Ciro De Luca

Barák po dvaceti minutách dostal míč do sítě, ale jeho radost ze sedmé ligové trefy v sezoně netrvalo dlouho. Hlavní sudí po zhlédnutí videa neuznal branku zřejmě kvůli kontaktu Maxiho Lópeze s bránícím Nicolásem Burdissem.

Na Udinese se neuznaný gól podepsal. Turínský tým se totiž ve 32. minutě poprvé prosadil zásluhou Nicolase N'Kouloua a po změně stran zpečetil výhru domácích Andrea Belotti. S Barákem musel porážku strávit i spoluhráč Jakub Jankto. Udine v tabulce patří desátá příčka.

Trápící se Inter poslal do vedení už ve druhé minutě Eder, ale ve 25. minutě vyrovnal bývalý hráč milánského týmu Rodrigo Palacio. Po hodině hry znovu rozradostnil domácí fanoušky teprve devatenáctiletý útočník Yann Karamoh. Boloňské naděje na bodový zisk poté ještě snížil Ibrahima Mbaye, který byl vyloučen za dvě žluté karty během čtyř minut. Pouze na lavičce hostů zůstal český záložník Ladislav Krejčí.

Neapol se po změně stran rozstřílela

Ve 3. minutě utkání Neapole s Laziem využil De Vrij centru nejlepšího střelce Seria A Immobileho a poslal římský klub do vedení. Římané drželi těsný náskok téměř celý první poločas, dvě minuty před odchodem do kabin ale vyrovnal Callejón.

Neapol dokonala obrat zkraje druhého poločasu. Nejprve si srazil centrovaný míč do vlastní sítě Wallace a pak se ujal dalekonosný pokus Zielinského. Na 4:1 upravil po chytré přihrávce Zielinského Mertens. Vedoucí tým soutěže má po 24 zápasech 63 bodů, což je druhý nejvyšší počet v historii. Více měl pouze Inter Milán, který v minulosti dosáhl na 66 bodů.

AC Milán poslal do vedení proti Spalu po 91 sekundách hry Cutrone, poté co dorazil do brány vlastní hlavičkový pokus. Na rozdíl dvou gólů zvýšil stejný hráč opět z dorážky v 65. minutě. Dvacetiletý italský útočník poprvé v kariéře vstřelil dva góly v jednom ligovém utkání.

73. minutě využil Biglia chybnou rozehrávku brankáře Mereta a na konečných 4:0 upravil v závěru střídající Borini. AC Milán po výhře atakuje pohárové příčky, Spal zůstal na sestupové 16. pozici. 

Radost hráčů Juventusu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Insidefoto


Juventus ve vypjatém zápase ve Florencii zvítězil 2:0

V 18. minutě se fanoušci Fiorentiny už těšili na penaltu v utkání proti Juventusu, protože centr Benassiho trefil Chielliniho do natažené paže, avšak rozhodčí po poradě u videa nakonec nařízený pokutový kop odvolal. Benassi se totiž ještě před centrem ocitl v ofsajdu.

Před koncem prvního poločasu se zase Buffon marně natahoval po Diasově střele, jenže ta se za ním odrazila od tyče. A krátce po změně stran se favorizovaní hosté dostali do vedení, když se z přímého kopu trefil někdejší hráč Fiorentiny Bernardeschi.

Vyrovnat mohl střídající Théréau, ale Buffon mu šanci bleskovým vyběhnutím zmařil. V závěru pak po sólu pojistil tříbodový zisk turínského celku čtrnáctým gólem v ligové sezoně Higuaín.

Juventus, který usiluje o sedmý titul za sebou, dostal v posledních jedenácti kolech jen jeden gól a ztratil pouhé dva body. Neapol se nicméně může vrátit do čela Serie A po sobotním utkání proti Laziu.

Benevento v sedmé minutě nečekaně poslal do vedení Guilherme, ale za dvacet minut vyrovnal Federico Fazio. Druhá půle už patřila římskému favoritovi. V 59. minutě dokonal obrat Edin Džeko a po něm se dvakrát trefil Cengiz Ünder.

Hostující Enrico Brignola korigoval prohru nováčka, ale poslední slovo měl v nastavení Grégoire Defrel proměněnou penaltou. Útočník římského týmu Patrik Schick přišel na hřiště až v 89. minutě. Benevento venku prohrálo i dvanácté ligové utkání v sezoně.

Výsledky 24. kola Serie A:

Fiorentina - Juventus Turín 0:2 (56. Bernardeschi, 86. Higuaín), Spal Ferrara - AC Milán 0:4 (2. a 65. Cutrone, 73. Biglia, 90. Borini), Crotone - Atalanta 1:1 (80. Mandragora - 88. Palomino), Neapol - Lazio Řím 4:1 (43. Callejón, 54. vlastní Wallace, 56. Zielinski, 73. Mertens - 3. De Vrij), Sassuolo - Cagliari 0:0, Chievo - FC Janov 0:1 (90.+1 Laxalt), FC Turín - Udine 2:0 (32. N'Koulou, 66. Belotti), Inter Milán - Boloňa 2:1 (2. Eder, 63. Karamoh - 25. Palacio), Sampdoria Janov - Hellas Verona 2:0 (50. Barreto, 85. Quagliarella z pen.), AS Řím - Benevento 5:2 (62. a 75. Ünder, 26. Fazio, 59. Džeko, 90.+2 Defrel z pen. - 7. Guilherme, 76. Brignola).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články